Aktywne Wpisy
theOstry +60
#kredythipoteczny #nieruchomosci #inwestowanie
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
methhod +104
Już od dwóch lat 17 września reżim Łukaszenki świętuje Dzień Jedności Narodowej. W trakcie swojego przemówienia, przed rozpoczęciem się koncertu z tej okazji, który transmitowała białoruska telewizja, dyktator poświecił dużo uwagi Polsce. Szczególnie krytyce za to, że Polska "przez lata tłumiła próby powstania niezależnego państwa Białoruś" - zaliczając do nich antypolskie tzw. powstanie skidelskie, które wybuchło już tuż po agresji ZSRR na Polskę
#wojna #ukraina #rosja #bialorus #swiat
Chciałbym tylko napomknąć nadwornym kucom, że ekonomiczną przyczyną tego stanu rzeczy było kurczowe trzymanie się standardu złota
Produkcji przemysłowej sprzed I WŚ nigdy nie dobiła. Takich to miała wtedy czampionów na poziomie gabinetu Jarosława Kaczyńskiego.
Deflacja (duża) jest mordercza. Ograniczenie konkurencyjności gospodarki w wymianie międzynarodowej - również. Wszystko dało się załatwić (zniszczyć) kursem waluty.