Aktywne Wpisy
LetMeStay +607
Zmiany na lepsze.
Adamfabiarz +27
No w końcu proces detailingu zakończony po ponad pół roku od rozpoczęcia. Robione było na 4 raty, bo inaczej musiałbym auto zostawić na 2 tygodnie, a nie mogę sobie na tyle czasu pozwolić bez auta. Koszt całkowity po rabacie: 12,5k zł. I weszło:
- folia ppf 10-letnia na 95% zewnętrze auta (pozostałe 5% to klamki, tylnie światła, relingi dachowe) w tym ściągnięcie napisów i ponowne nałożenie, tak więc folia jest także pod
- folia ppf 10-letnia na 95% zewnętrze auta (pozostałe 5% to klamki, tylnie światła, relingi dachowe) w tym ściągnięcie napisów i ponowne nałożenie, tak więc folia jest także pod
#uk
@K-S-: cholerne mugole
@Humbakos: na szczescie pogoniliśmy darmozjadow i już nie musimy płacić tej złodziejskiej dziesięciny.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Kapitał_symboliczny
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Przemoc_symboliczna
Warto wiedziec jak nas w ch*ja robią i jak działa ta manipulacja.
Cytat z wiki:
„poprzez symboliczną otoczkę pola władzy, na którą mogą się składać np.:
monumentalna architektura, onieśmielająca „szarego człowieka”,
insygnia i atrybuty władzy, od korony królewskiej po perukę czy młotek sędziego;
specyficzny
@kezioezio Ale to już raczej nie w średniowieczu.
@Pimento
@PlonacaZyrafa
Może i obiektywnie mniej zabierali, ale jednak nie dostawali praktycznie nic w zamian, a na dodatek jak zabierzesz niewielki ułamek biedakowi, to jest to co innego
@Humbakos: w sumie nie przeszkadzałoby mi 10% podatku dochodowego dzisiaj
wtedy to były czasy, teraz to nie ma czasów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@apee: o tak, cudo (。◕‿‿◕。)
@maly_ludek_lego: nie przypadkiem parafianin to w staropolskim człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hill7: namówileś, oglądam w weekend na nowo XD
Najprościej można to porównać do czytania Biblii - niby po polsku, ale w innych tekstach takich słów czy form ze świecą szukać.
@erixon: Za niepodzielenie się znalezionym skarbem z władzą królewską w średniowiecznej Anglii groziła kara śmierci. Całe życie polityczne było skupione na posłuszeństwu wobec władcy. O