Wpis z mikrobloga

Namnoze wczesniej dobrze drozdze


@LJBW603: Jak dasz te suszone w saszetce to nie musisz w ten sposób cudować. Uwodnić zgodnie z instrukcją i git.

a moze lepiej by bylo przelac dodatkowo troche innego wina


@LJBW603: Jak wyżej - nie musisz. Ale jest to doskonały sposób na startowanie wina gdy nie masz drożdży lub były felerne. Też tak robię czasami.
  • Odpowiedz
@LJBW603: miałem kiedyś podobny kożuszek (choć mniejszy). Wino też było na żurawinie i zielonej herbacie. U mnie to wyglądało trochę jakby olej unosił się na winie. Wydaje mi się, że niedokładnie przepłukałem żurawinę lub była kiepskiej jakości.

Tak czy siak, w moim winku nie było tego tak dużo więc zlałem to znad osadu (kilkakrotnie) i udało mi się go pozbyć. Winko było pijalne :)
  • Odpowiedz