Wpis z mikrobloga

@bigos555: Przecież tu nie chodzi o przywiązanie do rzeczy tylko o grupkę ludzi która uważa się lepsza bo nie kupuje rzeczy od Apple i co chwilę muszą udowadniać sobie, że klienci Apple to debile w przeciwieństwie do nich. Co jest o tyle zabawne, że zjawisko praktycznie w ogóle nie występuje w drugą stronę.
  • Odpowiedz
nie występuje w drugą stronę.

@DooBeeDooBee: Nie no występuje również w drugą stronę, tylko w drugą stronę grupa nie jest tak łatwa do zaznaczenia. I nie chodzi tylko o Apple, ale to jest generalnie stałe zjawisko. Tesla, Xiaomi czy marki motoryzacyjne lub segmenty modeli samochodów. I nie piszę o przywiązaniu do rzeczy, ale o nadawaniu im nienaturalnie dużej wartości, pozytywnej czy negatywnej.

muszą udowadniać sobie,

No po części jest w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wlkp69: Bądź Apple, miej hajsu jak lodu.
- nie wstaw USB C
- zrób jebitby czarny pasek który blokuje z 5% ekranu zamiast super kamery pod wyświetlaczem.
Zamiast tego wydaj prawie ten sam telefon co rok wcześniej xD

Steve Jobs się kręci jak kebab w grobie
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: Kamery pod wyświetlaczem to wciąż gówno. Jakby Apple zrobiło dobrą kamerę, to by wstawiło. ;) Z dziurą w ekranie też czekali, aż nie pomniejszyli czujników do FaceID oraz nie wypracowali kreatywnego i ciekawego sposobu na jej wykorzystanie (do tego deweloperzy aplikacji nic nie muszą robić, bo ten interfejs korzysta z istniejącego API). Jabłkowi robią coś dopiero gdy znajdą sposób na zrobienie tego po swojemu („The Apple way”). Któryś film
  • Odpowiedz
  • 0
@plnk: No właśnie mnie to dziwi mają tyle hajsu a R&D takie średnie :P Ok łącznosc z satelita spoko ale reszta :p? Kamera pod ekranem to ma już z 3 lata chyba. To przy ich budżecie mogli by mieć faktycznie dobry aparat z Face Id pod wyświetlaczem. To by było faktycznie coś nowego, wartego wydania tych kilku tysięcy.
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: przecież kamera pod ekranem daje gowniane efekty jak na ten moment. Wtedy masz wybór albo dobre selfie albo mniej widoczna kamera + iPhone maja te pastylki/notche głównie z powodu czujników do Face ID, a nie dlatego, ze kamerka jest jakaś wielka.

Z usb-c to przecież z tego maja hajs waśnie - po co maja rezygnować z dodatkowego pieniądza dopóki ktoś np. UE ich nie kopnie?
  • Odpowiedz
  • 2
@Shashek: no za rok albo dwa będą musieli bo Eu tak zadecydowała. Znając życie zrobią ruch typu 0 wejść i tylko bezprzewodowe bo to skurczybyki xd

No właśnie o to mi chodzi że mogli by to rozkminic by jednak dobrze działało spod wyświetlacza :D
  • Odpowiedz
@wlkp69: Przy odpowiednim świetle i mocno podbijając efekt, pewnie dałoby się takie zdjęcie zrobić, aczkolwiek w normalnym użytkowaniu zapewne nie zauważalne. Poniżej klatka z testu MHBKD

@bigos555:

Ciężko takie coś zrobić.

Ludzie iPhone ma ekran AMOLED - czerń jest czarna, bo nie jest nic wyświetlone. A wyspa działa tak, że tylko ikony się podświetlają. A do ze screenow to jakiś gowno Android XD
  • Odpowiedz
@Ka4az: Wstawiłem ci przecież screena z testu gdzie widać różnicę czarne szare, więc jakby ktoś chciał to uwypuklić to bez problemu by to zrobił, więc to teoretycznie może być iPhone. Ale temat dęty, bo zapewne normalnie nie zwraca się uwagi na to.
  • Odpowiedz
@mrigi85: a wy się tu pucujecie bo wydaliście górę pieniędzy na coś, co rzadko kiedy jest wam potrzebne na tyle, by taki wydatek usprawiedliwić.

Ja telefonu używam do
-scrollowania social mediów jak się nudzę i nie mam kompa pod ręką
-słuchania muzyki jak się opalam albo jestem w podróży
-czasem zrobię
  • Odpowiedz
Musiało by mnie zdrowo #!$%@?ć, żeby wydać 6-8 tysięcy

@Antorus: A mój stary powiedziałby, że musiałoby go zdrowo #!$%@?ć, żeby wydać1900 zł na telefon. Każdy ma swoje potrzeby i każdy ma swoje możliwości. Niech se ludzie kupują to co im się podoba.
  • Odpowiedz
@Antorus: Jesteś za biedny, żeby mieć mieć ten telefon, więc po co bijesz pianę? Równie dobrze mogę zrobić wpis, gdzie będę pluł na właścicieli rolls royce’ów i wyzywał ich od idiotów, bo panamera i S-klasa tak samo dobre, a 4x taniej xD ogarnij się człowieku. Nikt cię nie zmusza do kupowania tego telefonu. Dla wielu ludzi to jest wydatek pomijalny w budżecie i nie obchodzi ich czy xiaomi lepsze, bo
  • Odpowiedz