Wpis z mikrobloga

@w0jmar Czeczenia a do tego Afganistan. Niestety, ale jakby wybuchła wojna w Czeczeni, to jeszcze Afganistan mógłby coś zacząć działać. Oby ISIS i inni ekstremiści nie stali się silni, bo wtedy będziemy kibicować Rosji.
@w0jmar: Nic, ta partia "gruzińskie marzenie" ma raczej beton we łbach i w tej wojnie udawali raczej że nic się nie stało. nawet chcieli swoją prezydent postawić przed trybunałem stanu jak zaczęła się wychylać. Ja ten komunikat od początku odebrałem jako takie obraźliwe/wyzywające zawołanie dla ludzi chcących coś zrobić na zasadzie" chcecie wojny? chcecie by Rosja nas zmiażdżyła? to zagłosujmy". Inna sprawa że taka próba naprawdę by się kiepsko dla Gruzji
@Xardin:

" chcecie wojny? chcecie by Rosja nas zmiażdżyła?

Ale widzisz że Rosji już tam niema?
Jak by była to by pomogła Armenii, a nie pozwoliła na wejście USA.

Jak oni uwierzą że Rosja nie pomoże Osetii i Abchazji to .... . No właśnie, i o tym pisali już analitycy kilka lat temu - znikniecie rosji - wielkie przemodelowanie ukladu sil. Naturalna kolej.... .
Ale widzisz że Rosji już tam niema?

@w0jmar: Przecież nie przedstawiam swojej opinii, tylko postawę ludzi z tej partii. Nadal, mała szansa że rosja da to sobie odbić. Raz różnica potencjałów jest dramatyczna. Dwa, to w zasadzie jest "jej" więc będzie bardziej zmotywowana. no i same republiki będą się bronić. Abchazja to takie miejsce gdzie Abchazowie nie stanowili większości, ale wyrzucili stamtąd liczniejszych Gruzinów. To moja opinia odnośnie potencjału odbicia tego,
@Xardin:

Nadal, mała szansa że rosja da to sobie odbić.

Acha, ta Rosja której ostrzelali ludzi? I nie zrobiła nic?
Ta która wysyła teraz obserwatorów - jako odpowiedź na prośbę o pomoc?

Oby wiecej takich stanowczych reakcji, to za rok i Dagestan będzie wolny od RUS.
@w0jmar: Mocno przesadzasz. To że olewają Armenie było już wiadome w 2020. Pewnie ją przehandlowali, ponadto zapewne chcieliby w niej przywrócić dyktaturę. Zupełnie czym innym jest zdradziecka postawa rosji, a co innego chronienie swoich kadłubków. Pomysł że nie odpowiedzieliby jest o tyle karkołomny, że na to rosji naprawdę nie stać. Generalnie to znajmy jakieś proporcje. To nadal nie jest sytuacja że Islandia im może się zdesantować w Archangielsku i go zająć
@w0jmar Czeczenia a do tego Afganistan. Niestety, ale jakby wybuchła wojna w Czeczeni, to jeszcze Afganistan mógłby coś zacząć działać. Oby ISIS i inni ekstremiści nie stali się silni, bo wtedy będziemy kibicować Rosji.

@ArtBrut: USA dogadane z Talibami. Zostawili im sprzetu do obrony wiec luz
Nancy leci do Armenii? ( ͡° ͜ʖ ͡°) czyli elita polskiego internetu z wykop.pl znowu miala rację, USA przy uzyciu Azerbejdzanu przekabaci Ormian na swoją strone i otocza Iran od polnocy. Wujek Sam to jednak fachura jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@gejuszmapkt: Azerowie teoretycznie są już dogadani z Izraelem, kupują tam masę sprzętu wojskowego w zamian za udostępnienie swojego kraju do inwazji na