Aktywne Wpisy
ForTravelSayYes +14
Zacznijcie pić w pogodę, jak obecna 3-4l wody dziennie. Badania Narodowego instytutu zdrowia człowieka (PZH) nawet mówią o tym, że statyczny „bystry” Polak pije okolo 1l w szczytach do półtora litra wody dziennie. Plus do tego w perspektywy pracy medyka mając do czynienia z pacjentami co doznali udaru cieplnego to albo odwodniony i dopity jeszcze alkoholem, albo dwie szklanki wody dziennie, a potem „POGOTOWIE! MORDERCZE UPOŁY MNIE ZABIJAJO”. Zabija was głupota i
Minieri +99
No i spełniło się moje życzenie - sobotnia nocka wybitnie spokojna. Trafiły się oczywiście głośne grupy imprezowiczów, ale wszyscy grzeczni i z kulturą, a to w przypadku podpitych grup nie zdarza się zbyt często - zazwyczaj znajduje się chociaż jeden osobnik który próbuje popisać się przed resztą. Często też skracają dystans i mówią do mnie od razu na Ty, co jest ok, ale tylko kiedy brzmi to "mógłbyś to piwo dać z
edit: mam
(agenci z większych miast nie zrozumieją XD )
Duża część ludzi nie chce się bawić w kalkulatory online gdzie przeorają Twoje dane osobowe w 6 różnych kierunkach i sprzedadzą wszędzie gdzie się da, inni kupują coś więcej niż samo OC na auto i wolą wiedzieć co ubezpieczają i na jakich warunkach bez czytania OWU, a jeszcze inni wolą mieć tą pewność że jak będą potrzebować pomocy
No #!$%@?, bez jaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Vincenzo: Każdy kto kupuje polisę aby się ubezpieczyć a nie taki który kupuje polisę dla polisy
Zdziwisz się, ale 90% klientów nie czyta co podpisuje (w sensie polisy), na siłę czasami pokazuję podstawowe informacje.
@sayanek: to jest niebywałe, bo suma summarum liczy się to co w OWU na piśmie, a nie to co wytłumaczone (i pewnie na opak przez klienta zrozumiane).
Agent nie pomoże jak
@Vincenzo: Przecież w OWU są tak napisane że agenci czasem muszą wysyłać zapytania czy za coś będzie odpowiedzialność czy nie, a Ty mi mówisz że przeczytasz wyłączenia i wszystko wiesz :D ?
Żeby takie OWU dobrze zrozumieć musisz z 10 razy przeczytać i zastanawiać się co autor miał na myśli.
Taki przykład, bierzmy na to, ubezpieczenie mieszkania od ryzyk nazwanych, więcej wyłączeń masz w ,,słowniczku pojęć" niż w paragrafie z wyłączeniami :) np. to że ty pod pojęciem wiatr rozumiesz wiatr, to nie znaczy że tak jest, bo w słowniczku masz np że wiatr jest wiatrem tylko jeśli przekracza np 15 m/s (potwierdzone przez
@Vincenzo: Po pierwsze w internetowych porównywarkach jest może 30% tego to może zaoferować Ci agent. Po drugie porównywarka nie załatwi ewentualnej zniżki , a po trzecie nie każdy jest alfą i omegą ja Ty który wszystko co napisane zrozumie i przyjmie do wiadomości. Wiele rzeczy jest tak napisane że co drugi zwykły kowalski nie wie o co chodzi
@Vincenzo: Daj no przykład takowej
Rankomat czy mubi to tez agent ubezpieczeniowy¯\_(ツ)_/¯