Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad kupnem komina antysmogowego na rower i ogólnie zimę. Ma ktoś? Sprawdza się? Czy lepiej ogarnąć sobie komin i jakąś maskę osobno? Może ktoś polecić jakiś model?
#rower #odziez #ubrania #smog
  • 12
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@czup: lol komin. Jakiś wykopek tu biega w masce antysmogowej i wygląda jak lakiernik. Tylko odpowiednio duże filtry pozwolą komfortowo oddychać przy intensywnej aktywności.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@damian_co_dalej: Jeżdżę zimą w takiej 3M 7500 na szosie i da się jeździć bez zawału :)

@czup: Maski antysmogowe czy kominy możesz nosić podczas spaceru co najwyżej, a i tak będziesz ryzykować poważną infekcję grzybiczą, jeśli nie będziesz bardzo często zmieniać filtrów.
  • Odpowiedz
@enron: jak ten czas #!$%@? xD

@stateknaniebie: no nie? Pamiętam, jak kiedyś na pytanie "od kiedy biegasz" mówiłem "niedawno zacząłem"... A tymczasem jeszcze trochę i będzie 10 lat i 30k km ʕʔ
  • Odpowiedz
@enron: Kurcze liczyłem po prostu, że takie kominy coś tam jednak dają, bo po prostu rano dojeżdżam 15-20 min do pracy i chciałem wtedy kiedy najwięcej ludzi z rana pali móc się chociaż trochę ochronić + mieć zawsze przy sobie taki komin i na zakupy założyć czy coś. Tak to sobie raczej odpuszczę, bo nie ma sensu latać z maską pod pachą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz