@K-S-: dumy jesteś z siebie że pobierasz z maila do niczego niepotrzebny obrazek jak wystarczy numer telefonu i kod, i to w dodatku dziwnym wyrażeniem regularnym? dlaczego tablica z konfiguracją nazywa się user jak ma w środku nie tylko usera? poza tym za wcześnie oznaczas wiadomość jako przeczytaną i w razie błędu będzie problem z kontynuowaniem.
@K-S-: jak przeniesiesz oznaczenie wiadomości jako przeczytanej do linii 33 to będziesz miał kontynuację od nieobsłużonej wiadomości w razie błędu w jej przetwarzaniu bez pisania obsługi błędów wprost
@K-S-: co do QR kodów w terminalu to ja korzystalem z paczki qrterminal, działała spoko, choć to zależy od formatowania tekstu w terminalu ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚
Mirki, jest jakieś picie najlepiej bez cukru albo w miarę mało, które da się pić i nie kosztuje fortuny? Ice tea zero bardzo dobre ale 6-7 zł za 1.5 litra to troche sporo
I tak wiem, jest gotowa aplikacja, ale tu mogę pobrać z wielu maili, a wpisywanie skryptów w termux przy paczkomacie jest kozackie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Docelowo chcę dodać możliwość rysowania kodów qr w konsoli.
Kod daje starym dobrym zwyczajem w formie obrazka, bo jak przepiszesz to się nauczysz (że imaplib ma straszną dokumentacje) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#programowanie #python #programista15k
dlaczego tablica z konfiguracją nazywa się user jak ma w środku nie tylko usera?
poza tym za wcześnie oznaczas wiadomość jako przeczytaną i w razie błędu będzie problem z kontynuowaniem.
Nazwę tablicy można zmienić to bzdura.
W przypadku błędu całość padnie dużo wcześniej, zresztą tu nie ma żadnego sprawdzania błędów ;)