Wpis z mikrobloga

Napisałem sobie skrypt który sprawdza moją pocztę i jeżeli są w niej wiadomości z paczkomatu to pobiera z nich kod qr.

I tak wiem, jest gotowa aplikacja, ale tu mogę pobrać z wielu maili, a wpisywanie skryptów w termux przy paczkomacie jest kozackie ( ͡ ͜ʖ ͡)

Docelowo chcę dodać możliwość rysowania kodów qr w konsoli.

Kod daje starym dobrym zwyczajem w formie obrazka, bo jak przepiszesz to się nauczysz (że imaplib ma straszną dokumentacje) ( ͡º ͜ʖ͡º)

#programowanie #python #programista15k
K-S- - Napisałem sobie skrypt który sprawdza moją pocztę i jeżeli są w niej wiadomośc...

źródło: comment_1663089878G3o20oHi3UgUthhJZ9HrSh.jpg

Pobierz
  • 7
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@K-S-: dumy jesteś z siebie że pobierasz z maila do niczego niepotrzebny obrazek jak wystarczy numer telefonu i kod, i to w dodatku dziwnym wyrażeniem regularnym?
dlaczego tablica z konfiguracją nazywa się user jak ma w środku nie tylko usera?
poza tym za wcześnie oznaczas wiadomość jako przeczytaną i w razie błędu będzie problem z kontynuowaniem.
@mjr_bien: Wyrażenie było robione na szybko i działa ;) Ale fakt dopiero teraz sprawdziłem co znajduje się w kodzie qr i przyznam że #!$%@?łem :)

Nazwę tablicy można zmienić to bzdura.

W przypadku błędu całość padnie dużo wcześniej, zresztą tu nie ma żadnego sprawdzania błędów ;)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@K-S-: co do QR kodów w terminalu to ja korzystalem z paczki qrterminal, działała spoko, choć to zależy od formatowania tekstu w terminalu ( ͡° ͜ʖ ͡° )*: