Wpis z mikrobloga

#bieganie
Mireczki potrzebuje sprawdzonych przez was spodni i bluzy do biegania na jesienią.
Mierzyłem coś takiego i wydaje się spoko:
https://stsklep.pl/kalesony-termoaktywne-meskie/2786-kalesony-termoaktywne-meskie-craft-fuseknit-comfort-pants-czarne.html
I taka bluzę

https://sklepmartes.pl/meska-bluza-core-gain-midlayer-m-black-1909496-999000-craft

Co o tym sądzicie ?
Jaka kurtkę byście polecali dodatkowo i spodenki bez siatki do założenia na te kalesony?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Greiz: podstawowe pytanie brzmi, czemu chcesz ubierac kalesony, jako warstwe wierzchnia?

Legginsy, czy jakiekolwiek spodnie, maja to do siebie ze chronia cie m.in. od wiatru. W przypadku tych kalesonow, czy nie bedzie tak, ze odprowadzac ci pot na zewnatrz, a potem doskonale wychlodza na wietrze, bo material przepuszcza w obie strony?
  • Odpowiedz
@Greiz: tu duzo zalezy od tolerki na temperature.
Cienkienletnie legginsy z deca, dla wielu beda ok na cala zime. No oczywiacie poza latajacymi po gorach, lub kopnym sniegu.

Do tego zakladasz na gore najtansze shorty sportowe, zeby jajek nie wymrozic i, komplet gotowy.

Decathlon twoim przykacielem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Greiz: zobacz sobie co oni maja na stronie, seria bieganie, albo trail (bieganie w terenie). To raczej dosc podobna gama produktow.
Sugerowalbym zebys poczytal opinie i popatrzyl co oni pisza o komforcie cieplnym. Z doswiadczenia i w moim wypadku, jak decathlon pisze np. ze bluza stosowana w zakresie 5-15*C, to ja od tego odejmuje 10* bo oni robia mega cieple rzeczy i bedzie mi za goraco.

Ogolnie seria trail w przypadku bluz,
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: pełna zgoda z kolegą, kupować ciuchy z Deca, nic się nie bać. Lepiej kupić wyższą serię z Deca niż badziewną z logiem Nike. Ja na zimę mam zestaw tego typu: skarpety z merynosem, majty z merynosem (te akurat z innej firmy), leginsy ocieplane, bluzka termiczna biegowa, bluza z kapturem biegowa i czapka/rękawiczki. Czuje się w tym dobrze do -5, jak jest mniej to biorę grubsze rękawiczki i dokładam bluzę
  • Odpowiedz
@Greiz: stary z tym nie pomoge, ja mierzylem kilka rozmiarow i wzialem najlepszy.
Pamietaj ze te spodnie sa opinajace niby kompresyjne, wiec sa OPINAJACE ( )

Ja je ma raty zakladam i zdejmuje.

Zobacz czy w komentarzach, albo pytaniach info nie na.
  • Odpowiedz
@Greiz: Mam inne rajty z Decathlona, ale tam rozmiarówka wypada mała. Przy wzroście 174 i wadze 75 kg musiałem kupić legginsy XL - W37 L34, gdzie normalne spodnie noszę 32. Najlepiej sobie zamów kilka rozmiarów i potem zwrócisz.
  • Odpowiedz