Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 31
794 609 + 58 = 794 667

Drobne kobierzycowanie połączone z testowaniem iGS520. Pierwsza próba sprzed trzech dni nie wyszła, licznik nie widzał wrzuconej trasy. Po ciężkich bojach z aplikacją, różnymi źródłami i wariantami śladów, grzebaniu w ich zawartości, kodowaniu etc. okazało się, że... nazwa pliku importowanego do licznika nie może być dłuższa niż 15 znaków :) Co się nakombinowałem, to moje, grunt, że w końcu ruszyło. Licznik niestety toleruje tylko pliki .fit, aczkolwiek komórkowa aplikacja bez problemu przyjmuje i przerabia w locie .gpx, a i sama w sobie umożliwia stworzenie trasy (nie bawiłem się dłużej, ale nie wygląda najgorzej, awaryjnie powinna się sprawdzić). W drugą stronę też może zrzucić przejechany ślad do .gpx, choć chyba bez tagu z prędkością (może to kwestia jakiegoś ustawienia) i moje ulubione gpx.studio nie pokazuje średniej, trzeba będzie pogrzebać jeszcze przy tym.

Sama nawigacja pokazuje wytyczony szlak (w kilku ręcznie zmienianych przybliżeniach) i rysuje przejechaną linię, nie wyświetla mapy. Nie wiem, czy sygnalizuje zakręty; czasem pokazuje jakąś strzałkę i odlicza metry do czegoś, ale strzałka jest zawsze w prawo i nie udało mi się ustalić, o co mu chodzi :) Do tego widoku można dorzucić do dwóch odczytów z licznika (prędkość, dystans, czas itp.). Do dyspozycji jest jeszcze kilka w pełni konfigurowalnych ekranów, na których można umieścić do ośmiu wskazań, są chyba też jakiś wykresy - ustawić je można wygodnie z poziomu aplikacji. Ekran jest czytelny, pod wieczór włącza się podświetlanie, więc nie ma problemu z widocznością, choć ciężko powiedzieć, jak to będzie wyglądało w pełnym słońcu. Według strony producenta bateria ma wytrzymać do 45h, opis na opakowaniu mówi o 25h, czas pokaże. Ogólnie sprzęt zapowiada się nieźle, to chyba najtańsza nawigacja, jaką znalazłem - dorwałem w promocji za 313 zł, a jeszcze dostałem zniżkę 20 zł. Na pewno nie zastąpi komórki przy "rozglądaniu się" po okolicy, ale jako prosty przewodnik powinien się sprawdzić.

#rowerowyrownik #rower #rowerowywroclaw #ruszwroclaw

Skrypt | Statystyki
DwaNiedzwiedzie - 794 609 + 58 = 794 667

Drobne kobierzycowanie połączone z testow...

źródło: comment_16627990852QW8CMupwNjX9HoaWsKhW2.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach