Aktywne Wpisy
Cześć, mam taką sprawę spadkową, która toczy się w sądzie.
Moja babcia prawie 87 lat ma dom, który należy mi się według prawa w jednej z części. Babci została aktualnie tylko jedna córka, która z nią mieszka w tym domu. Babcia z ciotką zagrała nie fair i przed wysłaniem pierwszego pisma przyszli do mnie i kazali mi się zrzec domu, bo uważali że mi się nic nie należy, co jest oczywistym kłamstwem. Po czym wystosowali pismo do sądu.
Przepychamy się już czwartym pismem z sądu między sobą. Sprawa stanęła na tym, że ja tam wnioskuję o ugodę na X kwotę, ale babcia twierdzi że nie ma z czego spłacić. Chociaż uwazam że to jest kłamstwo, bo żyją dosyć bogato, a córka jej tez także majętna, chociaż tutaj ciotka nie ma nic do rzeczy, bo wnioskodawczynią jest babcia.
To
Moja babcia prawie 87 lat ma dom, który należy mi się według prawa w jednej z części. Babci została aktualnie tylko jedna córka, która z nią mieszka w tym domu. Babcia z ciotką zagrała nie fair i przed wysłaniem pierwszego pisma przyszli do mnie i kazali mi się zrzec domu, bo uważali że mi się nic nie należy, co jest oczywistym kłamstwem. Po czym wystosowali pismo do sądu.
Przepychamy się już czwartym pismem z sądu między sobą. Sprawa stanęła na tym, że ja tam wnioskuję o ugodę na X kwotę, ale babcia twierdzi że nie ma z czego spłacić. Chociaż uwazam że to jest kłamstwo, bo żyją dosyć bogato, a córka jej tez także majętna, chociaż tutaj ciotka nie ma nic do rzeczy, bo wnioskodawczynią jest babcia.
To
janek_kombajnista +114
Drobne kobierzycowanie połączone z testowaniem iGS520. Pierwsza próba sprzed trzech dni nie wyszła, licznik nie widzał wrzuconej trasy. Po ciężkich bojach z aplikacją, różnymi źródłami i wariantami śladów, grzebaniu w ich zawartości, kodowaniu etc. okazało się, że... nazwa pliku importowanego do licznika nie może być dłuższa niż 15 znaków :) Co się nakombinowałem, to moje, grunt, że w końcu ruszyło. Licznik niestety toleruje tylko pliki .fit, aczkolwiek komórkowa aplikacja bez problemu przyjmuje i przerabia w locie .gpx, a i sama w sobie umożliwia stworzenie trasy (nie bawiłem się dłużej, ale nie wygląda najgorzej, awaryjnie powinna się sprawdzić). W drugą stronę też może zrzucić przejechany ślad do .gpx, choć chyba bez tagu z prędkością (może to kwestia jakiegoś ustawienia) i moje ulubione gpx.studio nie pokazuje średniej, trzeba będzie pogrzebać jeszcze przy tym.
Sama nawigacja pokazuje wytyczony szlak (w kilku ręcznie zmienianych przybliżeniach) i rysuje przejechaną linię, nie wyświetla mapy. Nie wiem, czy sygnalizuje zakręty; czasem pokazuje jakąś strzałkę i odlicza metry do czegoś, ale strzałka jest zawsze w prawo i nie udało mi się ustalić, o co mu chodzi :) Do tego widoku można dorzucić do dwóch odczytów z licznika (prędkość, dystans, czas itp.). Do dyspozycji jest jeszcze kilka w pełni konfigurowalnych ekranów, na których można umieścić do ośmiu wskazań, są chyba też jakiś wykresy - ustawić je można wygodnie z poziomu aplikacji. Ekran jest czytelny, pod wieczór włącza się podświetlanie, więc nie ma problemu z widocznością, choć ciężko powiedzieć, jak to będzie wyglądało w pełnym słońcu. Według strony producenta bateria ma wytrzymać do 45h, opis na opakowaniu mówi o 25h, czas pokaże. Ogólnie sprzęt zapowiada się nieźle, to chyba najtańsza nawigacja, jaką znalazłem - dorwałem w promocji za 313 zł, a jeszcze dostałem zniżkę 20 zł. Na pewno nie zastąpi komórki przy "rozglądaniu się" po okolicy, ale jako prosty przewodnik powinien się sprawdzić.
#rowerowyrownik #rower #rowerowywroclaw #ruszwroclaw
Skrypt | Statystyki