Wpis z mikrobloga

@Zbieracz_kapiszonuf: Ryż mógł stanowić problem. Gdybyś zrobił to z makaronem ryżowym albo sojowym to mogłoby się udać, ale jeśli zrobiłeś wszystko naraz na jednej patelni, to ryż zrobił się słodko-mdły i w rezultacie wszystko zrobiło się mdłe.
Mogłeś też nałożyć na talerz zwykły ugotowany ryż, a na niego całą resztę z patelni.
@Zbieracz_kapiszonuf: Mimo wszystko wlałeś 200ml sosu, a na patelni wcale go nie widać. Zatem został na obtoczonych w nim ziarenkach ryżu i został częściowo w ryż wchłonięty. Dlatego ryż jest mdły, a całe danie nie jest smaczne.

Gdybyś dał po prostu ugotowany ryż, a na nim położył kurczaka z warzywami i sosem, to nie miałbyś jednego smaku w każdym elemencie potrawy.
Zamiast tego zrobiłeś danie w stylu "wszystko zmieszane ze sobą