Wpis z mikrobloga

Halbrand to Sauron na 99%. Pomijając kwestie plotek, jego gadki o pozorach i paru innych szczegółach myślę, że kwestia kowalstwa jest tu decydująca. Ludzie często zapominają, że Sauron, zanim służył pod Morgothem był sługą Aulego. Aule z kolei był Valarem specjalizującym się właśnie w kowalstwie i wytwarzaniu. Co więcej to on stworzył krasnoludów. Halbrand już teraz wykazał zainteresowanie właśnie tą dziedziną w trzecim odcinku i wprost powiedział, że ma do tego talent. Myślę, że to przesądza sprawę. Oczywiście na to wskazuje też sporo innych szczegółów. Serio, jeśli twórcy chcieli zrobić z tego zwrot akcji mogli się bardziej postarać. Obecnie bardziej będę już zaskoczony, jeśli okaże się, że to jednak nie Sauron. Mimo wszystko jego wątek odrobinę mnie intryguje, bo kompletnie nie wiem, jaki jest jego plan w obecnej sytuacji. Wydaje mi się, że ma jakieś plany co do Garadielii i zależy mu na tym, by pozostać w Numenorze.

#lotr #wladcapierscieni #seriale #amazon #amazonprimevideo
Al-3_x - Halbrand to Sauron na 99%. Pomijając kwestie plotek, jego gadki o pozorach i...

źródło: comment_1662733624Mv26iu1CjH5saGDQcQ7sKb.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirkogreg: Zrobiłbym to… gdyby nie fakt, że po pierwsze to dalej kwestia spekulacji, a po drugie wszyscy o tym obecnie gadają, bo to dość popularna plotka.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Oczywiście, że Halbrand to Sauron ale nie wiem jak to s-------ą w serialu. Generalnie Sauron jako Annatar objawiał się elfom niby jako wysłannik Valarów i dużo pomógł Celebrimborowi dorównać mistrzom pierwszej ery w kowalstwie ale w sumie tylko dlatego, że potrzebował go do swoich celów. W sumie przed upadkiem Numenoru Sauron jako majar mógł przybierać każdą postać potem już nie ale tutaj mamy drugą erę.
Btw. To podczas pierwszej
  • Odpowiedz
Ludzie często zapominają, że Sauron, zanim służył pod Morgothem był sługą Aulego. Aule z kolei był Valarem specjalizującym się właśnie w kowalstwie i wytwarzaniu.

@Al-3_x: Gościu, co Ty tu rozkminiasz kurde, ten ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Halbrand w serialu interesuje się kowalstwem, bo tak im wyszło, że będzie fajnie i tyle. Nie doszukuj się w tym drugiego, ani trzeciego dna ( ͡ ͜ʖ
  • Odpowiedz
@bramborak: Ale przecież upadek numenoru to jest trzecie tysiąclecie drugiej ery, podczas gdy Sauron na otwarta wojnę ruszał dwa razy: raz gdy został pobity przez elfy a potem został pojmany przez numenor(i zakładam ze właśnie ta historie chcą zaadaptować w tym sezonów: stopniowe dochodzenie do szczytów izachęcanie Pharazona do ataku na elfów i upadek numenoru) oraz wojna zakończona wielka bitwa na koniec 2 ery. Resztę 2 ery spędził podróżując i
  • Odpowiedz