Wpis z mikrobloga

Zawsze się mówiło, że kobieta opiekuje a facet wychowuje.
Masz skrzywiony obraz faceta i związków. Może wywodzisz się z jakiejś rozbitej lub patologicznej rodziny i stąd bierzesz wzorce. Świat nie wygląda tak jak piszesz, są przypadki, jest statystyka, która działa w dwie strony. Są zdradzający mężowie i są zdradzające żony. Czy wiedziałaś, że 1/3 dzieci jest wychowywana przez nieswojego ojca, bo żona zdradziła męża? Czy dlatego mam atakować moją żonę i wmawiać
  • Odpowiedz
@pancerna_piesc_dzieciatka_jezus: Ja p------e co za debilizm.

Partner MUSI być na 1 miejscu inaczej relacja jest chora. Potem są madki co b0mbelki mają na 1 miejscu i facet idzie w odstawkę a dzieciar dorasta skrzywiony.

Dziecko po urodzeniu wymaga mnóstwo uwagi, bo jest absolutnie niesamodzielne ale z biegiem czasu się usamodzielnia i trzeba mu tylko wskazywać drogę, doradzać, pozwalać robić błędy a nie wyręczać czy stawiać jego potrzeby ponad własne i potrzeby
  • Odpowiedz
@pancerna_piesc_dzieciatka_jezus myślenie "syn zawsze będzie synem" jest krzywdzące dla rzeczonego syna. Dzieci wychowuje się nie dla siebie tylko dla świata. Ten syn ma w końcu kiedyś się odpępowić, opuścić Twój dom, Twoją rodzinę i założyć swoją. To partnera szukasz żeby został z Tobą do końca, dzieciak nie powinien.
  • Odpowiedz
@pancerna_piesc_dzieciatka_jezus: Nie chce mi się czytać wszystkich komentarzy. Każda poradnia rodzinna powie Ci, że mąż/żona zawsze musi być na pierwszym miejscu, bo dziecko jest owocem Waszej miłości. Jeżeli zaniedbujesz te podstawy to z czasem zaczniecie się od siebie oddalać (i wiele różnych możliwych konsekwencji przez to).
  • Odpowiedz