Warto dodać fakt, że zdarzyło się nawet, że pewien rodzic potrafił wjechać na parking szkoły po dziecko TIR-em z naczepą - mówi Katarzyna Domozych, kierownik gospodarczy w Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 6 w Gdańsku
@Polinik Stan umysłu to rozwiązanie szkoły, zamknięcie parkingu który jest centralnie przed szkołą. Jak ludzie nie jeżdżą przepisowo od tego jest policja a nie pani dyrektor. Zaprosić pana oficera z drogówki niech wali mandaty jak naprawdę jest tak niebezpiecznie.
zamknięcie parkingu który jest centralnie przed szkołą
@Oomph: "Na terenie szkoły", poprawiłem. Nie dziękuj. To jest teren za ogrodzeniem, za bramą wjazdową na teren szkoły, nie publiczny parking na zewnątrz. Dyrektor jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo na terenie placówki, tak samo jak zarządza tym terenem.
@Polinik dalej jest to placówka użyteczność publicznej a nie parking na prywatnej posesji. Teraz ludzie będą parkować na ulicy i wyrzucać bąbelki na ulicy i blokować całą ulicę co wprowadzi jeszcze większy chaos i bezpieczniej nie będzie dla nikogo. Ciekawe jak ktoś kto ma dwójkę dzieci w różnych szkołach i dojeżdża z poza miasta ma zaprowadzić dzieci piechotą.
dalej jest to placówka użyteczność publicznej a nie parking na prywatnej posesji.
Dalej jest to teren, którym zarządza dyrektor placówki i dalej ma prawo do podejmowania decyzji odnośnie ograniczenia dostępu do tego terenu, żeby zapewnić bezpieczeństwo pieszym, skoro dorośli są bezmózgami pozbawionymi wyobraźni.
Ciekawe jak ktoś kto ma dwójkę dzieci w różnych szkołach i dojeżdża z poza miasta ma zaprowadzić dzieci piechotą.
Na przykład zaparkować na tym olbrzymim parkingu Park&Ride,
@Oomph: Bo jeden jest parkingiem publicznym z łatwym dojazdem, miejscem na bezpieczne manewrowanie zaprojektowanym do obsługi dużego ruchu a drugi jest terenem szkoły, z wąską uliczką, jedną bramą wjazdową, terenami zielonymi, ograniczoną widocznością i DZIESIĄTKAMI PORUSZAJACYCH SIĘ TAM DZIECI?
@Polinik no to wracamy do punktu wyjścia czym różni się ten parking od tamtego? Dlaczego na jednym można parkować na drugim nie.
@Oomph: to że jest to placówka użyteczności publicznej nie oznacza że możesz sobie jeździć po szkolnym parkingu. Większość wewnętrznych parkingów w szkołach jest zamknięta.
@Oomph: Przypominam, że pojazdem ciężarowym o DMC powyżej 16 ton albo długości powyżej 12 metrów wolno parkować tylko w wyznaczonych miejscach, o czym mówi artykuł 49 Ustawy Prawo o Ruchu Drogowym
na obszarze zabudowanym, pojazdu lub zespołu pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 16 t lub o długości przekraczającej 12 m, poza wyznaczonymi w tym celu parkingami.
Idę o zakład, że na szkolnym parkingu nie było znaku informującego o parkingu dla
mirasy mam problem. nie mogę ostatnio się podnieść z wyra. wstaję do pracy o 6:00 no i walczę ze sobą okropnie.
wczoraj o 22 już spałem. w zeszły czwartek o 20 już spałem... czy teraz jest jakieś przesilenie czy coś? bo jestem nie do życia. najlepiej tylko bym spał #pracbaza #sen #pytanie #praca
Trucker to jednak stan umysłu.
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dyrekcja-szkoly-zamknela-parking-czesc-rodzicow-oburzona-n170328.html
#gdansk #trojmiasto #bekaztransa
@Oomph: "Na terenie szkoły", poprawiłem. Nie dziękuj.
To jest teren za ogrodzeniem, za bramą wjazdową na teren szkoły, nie publiczny parking na zewnątrz.
Dyrektor jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo na terenie placówki, tak samo jak zarządza tym terenem.
Dalej jest to teren, którym zarządza dyrektor placówki i dalej ma prawo do podejmowania decyzji odnośnie ograniczenia dostępu do tego terenu, żeby zapewnić bezpieczeństwo pieszym, skoro dorośli są bezmózgami pozbawionymi wyobraźni.
Na przykład zaparkować na tym olbrzymim parkingu Park&Ride,
Bo jeden jest parkingiem publicznym z łatwym dojazdem, miejscem na bezpieczne manewrowanie zaprojektowanym do obsługi dużego ruchu a drugi jest terenem szkoły, z wąską uliczką, jedną bramą wjazdową, terenami zielonymi, ograniczoną widocznością i DZIESIĄTKAMI PORUSZAJACYCH SIĘ TAM DZIECI?
@Oomph: to że jest to placówka użyteczności publicznej nie oznacza że możesz sobie jeździć po szkolnym parkingu. Większość wewnętrznych parkingów w szkołach jest zamknięta.
Idę o zakład, że na szkolnym parkingu nie było znaku informującego o parkingu dla