Wpis z mikrobloga

W sumie to się nudzę i chętnie mogę porobić jakieś #q&a czy #ama . Dalej czekam na weryfikacje konta przez moderację ale jeśli ktoś jest ciekawy jakiś rzeczy związanych z tematem #trans #transseksualizm i tranzycja to chętnie odpowiem na pytania.
Coś o mnie:
21 lat od 4 lat na hormonach oraz na co dzień funkcjonuje jako kobieta.
#przegryw #teczowepaski #lgbt #gownowpis #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 41
@Kicia69: Załóżmy, że jakiś chłopak do ciebie będzie podbijał, a ty będziesz na tyle kobieco wyglądać by nie wzbudzić jego podejrzeń, czy powiesz mu na wstępie, że jesteś trans czy będziesz to przed nim ukrywać?
@Kicia69: Jak to działa, że źle ci było z męskim wyglądem zewnętrznym? Potrafisz to do czegoś porównać? Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co musiało by mnie osobiście doprowadzić do tak skrajnych zabiegów jak tranzycja, po prostu na swoim przykładzie wydaje mi się że za żadne skarby bym tak nie zrobił.
A to znaczy że chyba ten psychiczny dyskomfort musi być ogromny, skoro jednak są ludzie jak ty, którzy decydują się na
@Chad-z-Boboli: Ja od dziecka czułam ze nie psuje w ramach i schematach. Czułam się złe jak ktoś mówił mi ze ,, hej jesteś chłopcem tak robią chłopcy a to co robisz to nie męskie albo nie robią tego chłopcy’’ w domu dużo bardziej wolałam spędzać czas oglądając kolorowe gazetki dla kobiet jakie mama przynosiła oraz bawić się w podkradanie jej ubrań z szafy i robienie jej pokazu mody. Nigdy nie byłam
@George_Liquor: Aktualnie jeszcze tego nie mogę zrobić ponieważ nie spełniam jeszcze wymogów. Musiałabym jeszcze poddać się paru zabiegom takim jak piersi oraz jeszcze minimum rok na hormonach być. Ogólnie można bez operacji się poddać urzędowej zmianie płci ale to musi być opinia sexuologa oraz psychiatry i jeszcze to poprzeć musisz czynami czyli operacje przebyte oraz zabiegi. Dużo papierologii i im więcej ma się rodowodów na to ze jesteś bardziej kobieta niż
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kaczkoman: akurat do gejow i lesbijek nie mam nic. Preferencja seksualna. Ale do tej lobbowanej spolecznosci ktora robi papke z mózgu mam duzo.
Przyklad kanady gdzie 13 latce podawali hormony i ojciec do wiezienia poszedl siedziec bo nie zwracal sie zaimkami odpowiednimi. No i sąd nakazał hormony podawac a ojciec nic z tym nie mogl zrobic.
Polecam tez dokument: "what is a woman?"
Nikt nie potrafi odpowiedziec na to pytanie XD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kaczkoman: wiesz, ja nie jestem nastawiony negatywnie do gejow, lesbijek i ludzi ktorzy maja problemy z swoją płcią ale to co ta spolecznosc robi to przesada. Sekta jak koscioł katolicki.
Są przypadki gdzie ktos serio musi miec korekte płci(jakies genetyczne problemy) ale w wiekszosci przypadkow to dziecięcy wybryk i wymysł ktory pozniej bedą załować bardzo a już nie ma powrotu do normalnosci z tak #!$%@? ciałem po operacjach i zabawą hormonami.
@Kaczkoman: wiesz, ja nie jestem nastawiony negatywnie do gejow, lesbijek i ludzi ktorzy maja problemy z swoją płcią ale to co ta spolecznosc robi to przesada. Sekta jak koscioł katolicki.

Są przypadki gdzie ktos serio musi miec korekte płci(jakies genetyczne problemy) ale w wiekszosci przypadkow to dziecięcy wybryk i wymysł ktory pozniej bedą załować bardzo a już nie ma powrotu do normalnosci z tak r********m ciałem po operacjach i zabawą hormonami.
@Kicia69 co myślisz o nowej modzie, by w słowach wstawiać x by nie można było określić płci?
Czy to prawda, że po zmianie płci nie odczuwa się orgazmu?
Czy mówisz innym osobą, że jesteś trans? Jak na to reagują?
@temokkor: Ja tej mody nie ogarniam. Jak dobrze jest wykonana operacja zmiany genitaliów to ponoć normalnie się odczuwa przyjemność. Zależy od sytuacji jeśli ona tego nie wymaga to nie mówię o tym ze jestem osoba trans ale jeśli trzeba to to mówię