Aktywne Wpisy
JaZestarym +112
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
Fosfofruktokinaza +112
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Cz 2 tego Wpisu
Moja koleżanka z teamu po pracy przesłała mi screena, że nasz TL stworzył konfę, w której są wszyscy prócz mnie i opisał tam, ze w ostatnim czasie mam najsłabsze wyniki i przez to zespół ma więcej pracy. No nie ukrywam zrobiło mi się trochę przykro, niby to było takie "martwienie się", że to nie fair, że inni mają więcej pracy przez to - ale dla mnie jest to trochę nastawianie pracowników przeciwko mnie. Poradziłem się znajomego radcy prawnego z rodziny i kazał mi to natychmiast zgłosić do HR-u, ponieważ jest to jawny mobbing. Skutkiem tego na pewno będzie to, że mnie zwolnią. I tak zacząłem już wysyłać CV, nie mam mentalności niewolnika, ale nie stać mnie i mojej różowej, żeby od tak odciąć połowę naszego budżetu w przeciągu miesiąca. Lada moment miałem przejść do innego zespołu, ale nie obędzie się bez konsultacji mojej menadżerki z leaderem tamtego zespołu - prawdopodobnie do tego nie dojdzie i plan spełznie na niczym. Co powinienem zrobić, jesli zgłoszenie tego do HR-u poskutkuje przyspieszeniem mojego zwolnienia przez TL i menago działu? Zgłoszenie do PIPu? Mój ziomek śmieje się, że powinienem iść do psychiatry i wziąć L4 na kilka miesięcy. Ale tak szczerze nie mam ochoty przychodzić do roboty przez tą sytuację, a robotę lubię. Mam trochę expa w supporcie ale w tym momencie widzę, że na rynku w moim mieście (Lubelskie) jest raczej posucha.
#korpoit #programista15k #pracait #mobbing
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6309e11a009fcea051a70ad8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: no ale uważasz że naprawdę najsłabiej pracujesz?
2. Czy miałeś jednorazowy problem mający jakieś realne usprawiedliwienie czy po prostu się o----------ś i rzeczywiście odstajesz od zespołu przez co inni mają realnie więcej roboty?
Na twoim miejscu to pogadałbym z team leaderem i zapytał go co miało na celu to spotkanie. A oprócz tego zastanowiłbym się poważnie nad sobą jeśli osobiście się do tego przyczyniłeś lenistwem, nieróbstwem, brakiem komunikacji itd.
Abstrahując od twojego problemu to
@Rhodium: 1. Jestem w trakcie rozsyłania CV, szukam na rynku lokalnym ale także full remote w wwa i krk.
2. Nie zaliczyłem żadnego wielkiego problemu przez który inni mają więcej pracy. Telefony do nas się nie urywają - są w granicach 1-4 połączeń dziennie (pracując na HO zdarza mi się nie odebrać czasem jednego).
Nie sądze, że inni mają przeze mnie więcej roboty gdyż biorą za darmo dodatkowe taski. Zbieram
Albo też była sprowokowana przez osobę lub osoby inne niż lider.
@Rhodium: no to trudno, OP zrozumiał to na swój sposób, jeżeli po zgłoszeniu do HR okaże się że było inaczej to TL nie poniesie żadnych konsekwencji
@Rhodium: no straszne że nie można krzyczeć na pracownika xD ile masz lat? 50 że tak Ci tego brakuje?
Przyznaję, nie zależy mi