Aktywne Wpisy
DragonBreath +2
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
somskia +30
I bardzo dobrze - IT była prawdziwa wylęgarnia autystycznych buraków którzy się uważali za elitę i gardzili resztą ludzi bo potrafią napisać program i zmałpować jedyne słuszne poglądy od korwina i memcena. Mam nadzieję że za kilka lat zarobki branży zejdą do standardów zachodnich czyli może 1.5x tego co zarabia młody lekarz albo przedszkolanka.
#zarobki #inflacja #pracait #bekazit #pracbaza #korposwiat
każda reszta siedząca w Polskich firmach nawet pracująca dla zagranicy tracą z miesiąca na miesiąc, bo nie chce im się douczyć angielskiego i spróbować ruszyć na zdalne kontrakty.
Komentarz usunięty przez autora
2. #progrmaista15k z 2015 to teraz jest #programista60k
@Viado: Współczuję środowiska, którym jesteś/pracujesz. U mnie tego nie zauważyłem - normalni ludzie do pogadania, nikt nie porusza tematu polityki, nie mówiąc już o gardzeniu innymi.
@Viado: Co to jest za potężny cope? Dla ciebie większe ma znaczenie nie to, ile zarabiasz, ale to, ile razy więcej zarabiasz od innych? xD
@Viado: Nie, nie można tak przyjąć. Chyba, że faktycznie coś takiego wykażesz? Bo pierwsze słyszę, aby minimalna i średnia pensja byłą skorelowana z cenami produktów. Po co w ogóle wtedy byłby wzrost gospodarek? xD
15k dzisiaj byle senior zarabia i prawdopodobnie większość midów
Moje doświadczenie od 2020 do 2022 wzrosło o 25%
Pensja od 2020 do 2022 wrosła o 70%
Pensja minimalna od 2020 do 2022 wzrosła o 15,7%
Poza tym policz sobie coś takiego - dziś ty zarabiasz 2 tysiące, ja 10, więc zarabiam 5 razy więcej od ciebie. Jutro ja będę zarabiał 16, a ty 4 tysiące, więc już tylko cztery razy więcej od siebie. Uważasz, że ja zbiedniałem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)