Wpis z mikrobloga

@kimoz: Zawsze mnie to zastanawia, dlaczego jak przede mną stoi 10 osób i widzę, że nikogo nie ma przy samoobsługowej, to na pytanie czy ktoś tam idzie, wszyscy mówią, że nie.

Z tych 10 osób każdy chce fajki/wódę/hotdoga? Albo płaci gotówką? Może są takie zbiegi okoliczności, ale już tyle razy miałem podobne sytuacje, że zaczynam myśleć, że ludzie się po prostu boją takiego wynalazku - i w sumie rzadko kiedy jest
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kimoz: raz chciałem jej użyć I ogarniała circa jedno kliknięcie na 2 min xD
drugi raz miałem zamiar, ale przede mną była tylko jedna osoba, a kupując piwo i tak pewnie bym czekał na kasjera

@atrophy ale to chyba lepiej zainwestować w kasę samoobsługowa zamiast w kolejnego pracownika, wychodzi taniej więc ceny w sklepie mogą być niższe (w pojedynczej żabce nie, ale jak w wielu żabkach są zamontowane to już na pewno jakaś oszczędnośc)
@atrophy może w takiej żabce to się nie przekłada na niższe ceny, ale np. w Biedronce w której oszczędzają na pracownikach to jak najbardziej. Dodatkowym atutem kas samoobsługowych jest to, że można sobie zeskanować w swoim tempie i nikt cię nie pogania.
  • 1
@kimoz: byczq kasy samoobsługowe to #!$%@?. Idź do żabki nano (bez obsługi) i tam nawet nie ma nikogo w środku bo nikt nie umie wejść. A ty na czillku, jak do swojej spiżarni wchodzisz, zabierasz rzeczy do plecaka i wychodzisz
  • 0
@kimoz: U mnie w zabce obok zlikwidowali niestety. Rozmawiałem z właścicielką to miała 2000 manko na samych alkoholach. Ludzie biorą 5 piw a kasują tylko 2 itp.
@bodziodestruktor: Zawsze chodzę na samoobsługową i zawsze angażuję obsługę! Jak mam piwo 0% to muszą potwierdzić wiek - debile w centrali! A jak nie mam piwa 0% to proszę panią z kasy, żeby mi fajki sprzedała i tak musi przyjść!