Wpis z mikrobloga

http://www.wykop.pl/wpis/6731908/

Czy naprawdę Wykop stoczył się już na takie dno, że wpis użytkownika @nwcw trafia do gorących, jest plusowany przed wykopków a moderacja nie widzi nic złego we wrzucaniu zdjęcia byłej użytkowniczki opatrzonego tytułem "#!$%@?"? Moje komentarze, w których w kulturalny sposób zwróciłem uwagę na niestosowność takiego zachowania i jego rynsztokowy poziom zostały oczywiście skasowane przez autora wpisu, który w godny gimnazjalisty sposób określił je jako "ból dupy" po czym zostałem zczarnolistowany. Kiedy zaczęła tutaj obowiązywać zasada, że łamanie zasad przez kogoś innego upoważnia innych do tego samego? Gratuluję poziomu kolego @nwcw

#troll #gimbus #chamstwo
Pobierz informatyk - http://www.wykop.pl/wpis/6731908/

Czy naprawdę Wykop stoczył się już na...
źródło: comment_BMFnq4ijvhMFAuTRuGfmcMTQOWWgsMrO.jpg
  • 84
@ufos: Czuję się pouczony, ale plusa nie cofnę. Na usprawiedliwienie dodam, że dając go nie patrzyłem na podpis pod zdjęciem.

A tak w ogóle to kto ty jesteś, jej chłopak, że taka gównoburzę robisz z tego?
@informatyk: Rozumiałbym spinę, gdyby wrzucił zdjęcie jakiejś losowej osoby z wulgarnym podpisem. ALE:

1) to nazwa obrazu, co mnie obchodzi, jak koleś nazywa sobie pliki na kompie? Gdyby nie jeden z komentarzy, nie zwróciłbym na to uwagi;

2) jeżeli coś robisz, liczysz się z konsekwencjami. Każdy, kto pamięta Platynę, wie, że gdy kończyły się jej argumenty, pisała komentarze tak obficie polane chamstwem i wycieczkami osobistymi, jak zapiekanka keczupem. Według mnie taki
@ufos: Szastać na lewo i prawo? Wiesz co znaczą te słowa? I jaka prywatność? Z materiału z publicznej tv?

Do tego pytanie: Czy ona była grzeczną, sympatyczną osobą, która nigdy nikogo bezpodstawnie nie obrażała? Nie zarzucała innym głupoty, nie wyzywała od spasionych świń i podawała dane osobowe rozmówcy który miał merytoryczny argument w ręce. No i oczywiście nie stwierdziła, że w pewnym napoju nie ma kofeiny zarzucając tym samym kłamstwo firmie
@KorwinMocnoMasakrujeMlodegoLewaka: oprócz tytułu zdjęcia pojawiły się pod tamtym wpisem i inne inwektywy, jak choćby "To zwykła szmata jest". Zdaję sobie sprawę z tego, że Platyna nie była wzorowym użytkownikiem ale broniłbym tak samo jakiegokolwiek trolla czy "lewaka" jeśli byłby w ten sposób obrażany. Nie wyznaję zasady "oko za oko" i chyba zgodzisz się co do tego, że mam takie prawo i mogę je uzewnętrzniać.
@ufos: To jeżeli by ktoś wrzucił zdjęcie z komentarzem czy twarzą fanzonuna i nazwał je #!$%@?.jpg, to też byłoby obrażanie użytkownika?

Ja dałem plusa, bo kiedyś było o niej głośno. Fotkę zobaczyłem jak już Platyna usunęła konto, więc zdjęcie z wpisu i tag #zieloninieznajo zaplusowałem, bo ktoś przypomniał o dawnej aferze na wykopie. Na podpis nie zwróciłem uwagi, może kiedyś platyna uraziła twórcę wpisu i zapisał jej fotkę z taką, a
@ufos: Ale nikt tu nie wchodzi w jej prywatność. Sama z własnej woli wystąpiła w telewizji, więc pokazywanie kadrów z jej twarzą z tego materiału to nic złego. Ta postać mocno zapisała się w historii Wykopu, ale niestety raczej nie pozytywnie, więc nie dziwię się, że niektórzy nadal mają jakieś emocje z tym związane. Mnie osobiście to wszystko śmieszy, dlatego dałem plusa.

A moje retoryczne pytanie może nie jest zbyt kulturalne,