Wpis z mikrobloga

Mi tam się podoba wolniejsza rozgrywka. Archnemesis mogli by tylko troszkę przyciąć (co w sumie robią teraz) a tak to git. Liczę na to że PoE2 też będzie wolniejsze.

W sumie jedyne co chciałbym żeby się teraz zmieniło to trochę obniżona ilość grindu, bo mam wrażenie że jest wykalibrowana pod streamerów a nie pod zwykłych zjadaczy chleba którzy mają o wiele mniej czasu na grę.

A community, łącznie z tym wykopowym, zachowuje się jak dzieciarnia uzależniona od cukru gdy im zabrać cukierki. Panika, krzyki, groźby - ogólnie syndrom odstawienny. Jakieś teorie z dupy że Chris chce uwalić grę bo tak xD Wy nie dostrzegacie tych błędów poznawczych które mają miejsce? Zwalanie winy na najbardziej widoczną osobę (Chrisa) mimo, że od dawna wiadomo, że on w sumie nie bierze udziału w designowaniu gry - tym się głównie zajmuje Neon. Ale to Chris jest twarzą gry więc głuptaki z reddita sobie jego wybrali jako wroga, ustawili takiego słomianego chochoła z jego twarzą i teraz z nim walczą xD

Tak samo te teorie z dupy o obniżeniu dropów o tę magiczną liczbę - 90%. Ta liczba nigdzie nie była wspomniana, wymyślił ją Empyrian robiąc porównianie full party juiced mapek. Ale to dotyczyło wpływu magic find, a nie ogólnego drop rate. Ale #!$%@?, redditki dostały liczbę i teraz się odbija echem po całej komnacie, walić czy ma coś wspólnego z prawdą czy nie i skąd się w ogóle wzięła, byle wylać frustrację i elo pora na csa.

No i teoria z dupy o 90% poszła krok dalej czyli "hurr durr jak najpierw obniżyli o 90% (wymyślone) a teraz zwiększą o 25% to i tak będzie mała liczba bo tak mówi MATEMATYKA" i już #!$%@? z tym że nie ma żadnych podstaw żeby wnioskować że to w ten sposób jest ustawiane bo na bank nie istnieje jeden parameter "drop rate" który sobie obniżają o procenty xD no ale #!$%@?, to już zbyt skomplikowane mati, nie myśl tyle i łap za widły. Oczywiście pomijamy fakt że 90% jest wzięte z dupy więc cały argument się #!$%@? na ryj na samym starcie, ale kogo by to obchodziło jak można pokrzyczeć.

Czasem mam wrażenie że internet jest pełen debili. Jak z dzieciorami, trzeba przeczekać aż im się znudzą wrzaski

#pathofexile
  • 43
o wow, na trade moge sobie kupic eq i nic nie robic, nowe, nie znalem, chyba nawet nie ogladales moich postaci (tych ktorych nie usunalem), ale juz nie zobaczysz trollu, nara

@NewBlueSky: Ale masz przerośnięte ego, na gauntlecie w pierwszy dzień mam lepszą postać niż ty na swoim śmiesznym softcorowym SSFie. Reszta twoich postaci to też straszny syf. A zmiana profilu na prywatny to niezły kek, tak się wstydzisz swojego braku
A zmiana profilu na prywatny to niezły kek

@CiaoBobrze: nie beda mi sie psy pod nogami krecic

na gauntlecie w pierwszy dzień mam lepszą postać

@CiaoBobrze: no i co mnie to obchodzi xD gram se na luzie nowym buildem, ledwo skonczylem akty grajac calkowite minimum, a przychodzi zesraniec z trade ligi i wali kloca pod nogi, nie zapomnij zabrac tego kloca ze soba jak juz bedziesz sie zawijac

To tak
@CiaoBobrze: ale ty wiesz ze "1 dzien" nie ma znaczenia, bo ja gram ssf wlasnie miedzy innymi po to aby nie musiec tryhardowac po 20h przez pierwsze dni. I tu chodzi o to jak wyglada cala gra pozniej? XD

Znawca poe przyszedl i sie zesral, ale smierdzi xD
@NewBlueSky @CiaoBobrze Weźta sobie pany wyznawajcie miłość na PW, co? Dzięki (σ ͜ʖσ)
@Myzreal A co do samego topicu; Sam jestem "casualowym" zapaleńcem, który dołączył do community kilka lat temu i do tej pory nabiłem ponad 5k godzin. Na start ligi ofc "chorobowe" itp, żeby z kumplami nie wychodzić z jaskini do wtorku, ale po prostu "tak nam się fajnie w to gra". I
@NewBlueSky: #!$%@?, nie wołaj mnie już, jedyne co potrafisz powiedzieć o trejd lidze to "FLIPOWANIE FLIPOWANIE", mimo że jest dużo więcej sposobów na ogarnięcie postaci/gearu/atlasu etc. Jesteś pajacem, czy na trade lidze czy na ssfie, jesteś po prostu #!$%@? i nie masz pojęcia o czym piszesz.

O aktualnej lidze nie wiesz nic, bo w nią po prostu nie grałeś, masz 75 lvl, nie masz pojęcia jak wygląda kontent bo nie miałeś
@NewBlueSky: ale przecież nie o tym była rozmowa... chodziło o koncept utrudniania gry na siłę. To, że ma być mniej waluty w obiegu, wcale nie oznacza, że trzeba się męczyć z grą - wystarczy ją dobrze zbalansować:
W obecnej sytuacji podzielić np. multimod na powiedzmy; 10exa, a resztę meta affixów dać za kilka divine'ów - problem solved: mniej currency w obiegu i gra się "naturlanie" wydłuża, a nie jest "sztucznie" dumpowana
@Myzreal: ja sie np zgadzam ze alchemy leci troche za malo, ze harvest to gówno.

Ale ogólnie jestem zadowolony. No moze tez stackowanie sie Nemesis + Metamorphow itp jest troche grozne xD

I np ograniczenie orbów w obiegu jest na plus, trzeba myslec, a nie farmic mapki brainlessowo i pozniej na koniec dnia isc w transakcje. Teraz warto umiec wykorzystac to co masz, a nie tylko wszystko sprzedawac.

@Artysta_Malarz: jak
@NewBlueSky: Rozmowa jak najbardziej była o możliwym plejstajlu, temat samego currency był poruszany bardzo pobocznie (i tak, głównie przez ciebie). Od samego początku pisałem, że chcę więcej możliwości gameplay loopa.
Currency mi nie brakuje i nigdy nie będzie bo potrafię się dostosować, co nie zmienia faktu, że aktualnie dostępne opcje endgejmu po prostu mi nie pasują co napisałem dość klarownie.

Skoro z całej ten konwersacji potrafisz odnieść się tylko do "braku
@NewBlueSky: No i widzisz, to jest ten problem poznawczy: Ja skróciłem myśl, a Ty całkowicie zignorowałeś mój argument; To inaczej:
Kolega @CiaoBobrze mówił o tym, że Ciebie też "problem" który zaistniał dotyczy, ale w skali, w jakiej go doświadczasz może być dla Ciebie niezauważalny. ( pomijam, że w języku typowego dresa ) Na co Ty mu odpowiedziałeś, że przecież to "że taki problem dotyczy mniej niż 1% graczy, to przecież nie
@Artysta_Malarz: Najlepsze jest to, że sam zauważył problem w mikro skali -

ja sie np zgadzam ze alchemy leci troche za malo,

ale i tak nie potrafi po całej tej rozmowie przerzucić go na temat, który jest poruszany globalnie bo przecież to tylko płaczki z reddita/twitcha/wypoku etc.

@CiaoBobrze Zdarza się... ja tak miałem w LoLu, zamin udałem się na emeryturę do POE właśnie, więc rozumiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No ale cóż... mówię; zostaje czekać i patrzeć, jak temat się rozwinie, bo te dzisiejsze zmiany do harvestu i AN nadal nie przekonują mnie do tego, żeby zainwestować 2 miechy na zabawę i zrobienie 3-4 bolidów zamiast odhaczenia 40/40 w 3 tygodnie i zostawieniu tego gunwa
@Artysta_Malarz:

Miło, że udało mi się cb sprowokować do ogarnięcia ale adkowatowanie w tej sprawie cię pogrąża.

Po:
1. Tamten troll to prostak bez żadnego opanowania. Nikt nie będzie go traktować na poważnie ani z nim rozmawiać, pociągnąłem go trochę za język i to wszystko co może dostać, ważne aby publicznie się wysypał i pokazał swoje chamstwo.
2. Tamten prostak ciągle próbuje wmówić jedno "to ty masz problem", a raczej próbuje
@NewBlueSky: Pozwolę sobie uciąć pkty. 1-3 i to maskowanie osobistych wycieczek oraz inwektyw kolorowymi papierkami, bo dyskusja jest o grze;

4. Nie napisałem, że to ich problem, bo reszta gra i jest znośnie. To twoje słowa. PoE to gra w której zawsze starasz się optymalizować gameplay i swoją postać. Podstawy gry się nie zmieniły, co prawda niektórzy co się za mocno ograniczyli w "specjalizacji" mogą nie mieć czego szukać, to naturalne.
Pozwolę sobie uciąć pkty. 1-3

@Artysta_Malarz: jak to najwazniejsze. Szczekacz odkad sie wlaczyl do rozmowy to nie powiedzial nic na temat poza szczekaniem i konwulsjach na podlodze w wlasnej kupie i pianie z pyska

A potem ty dodales swoja idiotyczna interpretacje. W tym momencie powinienem cie dodac na czarno, bo albo jestes za glupi, albo manipulujesz celowo (w sensie przy tej interpretacji, to co tutaj robisz to juz cyrk do kwadratu)