Wpis z mikrobloga

Ponieważ #mbank i #zespolmbanku dwukrotnie wprowadzili mnie w błąd, gdy próbowałem założyć konto wspólne, potem nie odróżniali współposiadacza od pełnomocnika - szukam banku, w którym w pełni zdalnie założę wspólne konto z żoną (bez wizyty w oddziale ani kuriera). Ktoś zna taki? Bo mbank poległ na całej linii.

#bankowosc #banki
  • 5
  • Odpowiedz
@Bankobranie: Właśnie dlatego dopytuję, bo nie wiem, czy to ustawowe ograniczenia tworzą ten problem czy to kwestia wewnętrznych regulaminów danego banku i da się znaleźć taki, który to umożliwi.
  • Odpowiedz
@Greggi: jak masz zalozone konto w mbanku, to Pomoc -> dopisz lub odpisz współposiadacza. tam wypełniasz formularz i nie musisz nic robic w oddziale
  • Odpowiedz
@rtg_: Niestety nie... Też podano mi taką informację w mbanku, ale na końcu wypełniania tego wniosku okazało się, że trzeba wybrać oddział albo kurier. Mimo, że i ja i żona jesteśmy klientami mbanku więc to jakieś kuriozum. Najpierw próbowałem założyć konto wspólne - oddział/kurier. Potem konsultantka mbanku poleciła mi założyć konto osobiste i dopisać do niego współposiadacza zdalnie, ale na końcu wypełniania wniosku znowu okazało się, że oddział/kurier. Kolejna konsultantka mbank
  • Odpowiedz