Wpis z mikrobloga

KTO KUPIŁ MŁODSZEJ SIOSTRZE PIERWSZĄ CZĘŚĆ HARREGO POTTERA NA GWIAZDKĘ, ŻEBY JĄ ZAPOZNAĆ Z NAJWSPANIALSZĄ LEKTURĄ WŁASNEGO DZIECIŃSTWA, PO CZYM PRZECZYTAŁ JĄ JEJ CAŁEGO NA GŁOS, A CHCIAŁ TYLKO PIERWSZY ROZDZIAŁ, ŻEBY JĄ ZACIEKAWIĆ I TERAZ MA OCHOTĘ NA PRZECZYTANIE WSZYSTKICH CZĘŚCI, CHOĆ NIE MOŻE, BO NIE MA CZASU?

1. JA

#harrypotter #piotszakstyle #ksiazki #oswiadczenie
  • 30
@Shagga: @TheMan: @Qfarcowy: @abracombre: ja się muszę przyznać, że już na studiach, za brak obecności na zajęciach, pani kazała przeczytać rozdział Harry'ego Pottera i było z niego kolokwium "wyciągające". Kląłem jak cholera, bo nie dość, że tak jak wy nienawidziłem tego gimbazjalnego popkulturowego bożka, to jeszcze były to studia techniczne, nie pierwszy rok, i my się tam mieliśmy uczyć specjalistycznego słownictwa branżowego, a nie jakichś zaklęć i zasad
@Shagga: Czytałem wszystkie części, podoba mi się, ale żeby #!$%@? mówić, że jest

NAJWSPANIALSZĄ LEKTURĄ WŁASNEGO DZIECIŃSTWA

to trochę smutne.

@jankotron: Bo to się da czytać z przyjemnością bo jest strasznie lekka lektura, ale mówienie że jest najwspanialsza to tak trochę ten....
@TheMan: Oj, magia ma w tej książce drugoplanowe znaczenie. To książka o przyjaźni, o pokonywaniu trudności, przezwyciężaniu zła, pokazująca że dobro zawsze wygrywa i opłaca się być dobrym człowiekiem. Moim zdaniem jedna z ciekawszych książek dla dzieci, choć nie tylko.
@Qfarcowy: Dlaczego? Tylko dzieciństwa, nie całego życia. Czytałam bardzo dużo książek, to nie tak że to jest jedyna, tę po prostu najbardziej lubię, rosła razem ze mną, czekałam z niecierpliwością na kolejne tomy, a potem czytałam z zapartym tchem nawet w nocy pod kołdrą oświetlając książkę latarką, żeby mama nie widziała, bo kazała mi już iśc spać, a ja musiałam doczytać od razu do końca, bo tak mnie wciągała.
@ryhu: Na #!$%@? się #!$%@? adwokacie? A to jest MOJE zdanie którę mogę wyrazić i dalej polemizować z nią na ten temat, a nie z pożal się boże jakimś Rysiem. Życzę Ci wszystkiego najlepszego w nowym roku.
O #!$%@? JESTEM @Qfarcowy: WŁADCA KSIĄG I KRYTYK LITERACKI JAK SAM #!$%@? I NIE ZEZWALAM CI MIEĆ WŁASNEGO ZDANIA I JEŚLI DLA CIEBIE HARRY POTTER BYŁ NAJWSPANIALSZY TO PRZEGRAŁEŚ #!$%@? ŻYCIE. A JAK TWÓJ ULUBIONY KOLOR TO NIEBIESKI I DO TEGO LUBISZ ZUPĘ POMIDOROWĄ TO SMUTEK JAK #!$%@? I UTOP SIĘ W REZERWUARZE BO JA LUBIE ZIELONY I OGÓRKOWĄ I TAK MA BYĆ I #!$%@?
@Qfarcowy: a no w sumie racja... I dla mnie to nie była dzieciństwa, tylko dużo późniejsza, ale rzeczywiście, gdyby ktoś się mnie zapytał "jakie najwspanialsze książki czytałeś" to pewnie zdążyłbym wymienić z setkę, a o Potterze nawet sobie nie przypomnieć...

Niemniej, do dziś się dziwię, że łyknąłem jednym tchem coś, czym wcześniej pogardzałem, o czym z góry wiedziałem, że jest takim lepionym pod bestseller zlepkiem rozmaitych pomysłów, które już były, i