Aktywne Wpisy
PierdekAlonso +214
Jeszcze do niedawna mówiłem, że PiS straci poparcie dopiero wtedy gdy Kaczyński zostanie przyłapany na seksie z księdzem. Dzisiaj patrząc na sondaże po aferze w sprawie funduszu sprawiedliwości wiem już, że PiS nigdy nie straci poparcia. Nie ma takiej rzeczy, która sprawiłaby że te 30% żelaznego elektoratu nie zagłosuje na PiS, po prostu nie ma.
Mam już dość tej zasranej demokracji i tego, że głos ludzi z tak bardzo wypranym mózgiem jest
Mam już dość tej zasranej demokracji i tego, że głos ludzi z tak bardzo wypranym mózgiem jest
enron +225
Ale my możemy. Pamiętajmy o tym, mówiąc o równości płci i równouprawnieniu.
(Na zdjęciu u góry: kobiety z Ukrainy pozujące do zdjęcia z programu stypendialnego firmy Intel i Perspektyw "New Technologies for Women"
Na zdjęciu u dołu: objęci zakazem opuszczania kraju 18-letni Ukraińcy z Kijowa)
#ukraina #wojna #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #bekazlewactwa #bekazprawakow #lewackalogika #depresja
@sildenafil: Bo gospodarka się zawali i państwo upadnie.
@sildenafil: Zasady są równe dla wszystkich, jakby puścili bezrobotnych to nagle wszyscy byliby bezrobotni. A tacy jak ty by płakali że menelstwo może jechać a trzymają
@sildenafil: Chwytać się takich zajęć jakie są i walczyć o przetrwanie. Wojna to nie zabawa, zostali napadnięci muszą się bronić albo się poddać i rozmieścić iskandery na naszej granicy i szykować się do napaści na Polskę. A wtedy i ty dostaniesz zakaz wyjazdu
@Moisze: Podczas gdy ich koleżanki dostają darmowe stypendia, idą na studia i żyją bezpiecznie za granicą. Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Chociaż teraz nie wiem jaki był cel Twojej pierwotnej wypowiedzi.
bo poznałeś jednego Ukraińca, który wyjechał. Powiem Ci więcej: niektórzy mogą legalnie wyjechać np. ojcowie trójki dzieci. A niektórzy opłacają sobie wyjazd np. za dużą kwotę wykupują fałszywe dokumenty poświadczające studiowanie na zagranicznej uczelni.
Ale to nie zmienia faktu, że miliony Ukraińców zostało w kraju bo zostali potraktowani przez swoje władze jak śmieci.
@sildenafil: Ale takie jest życie, ty za kobietę nie urodzisz dziecka, Ukrainki uciekają z dzieciakami często z tym co trzymają w rękach, to też nie jest łatwe, jechać do obcego kraju i z małymi dziećmi spać po dworcach. Jakby wszystkie
@Moisze: Nieprawda, nie wszystkie. Uciekają rówieśniczki tych chłopaków ze zdjęcia. Rozumiem, że po wojnie obowiązkowo wrócą do kraju i będą odbudowywać populację dając się zapładniać?
Nie wiem ile razy jeszcze wam trzeba tłumaczyć, że jest rok 2022 i kobiety nie mają obowiązku rodzenia dzieci. Ani wracania na Ukrainę po wojnie. Te panie ze zdjęcia, które dostały stypednium Intela zapewne za parę lat będą siedzieć na homeofficie w
47% uciekinierów to dzieci. Policz że z każdym dzieckiem był jeden rodzic i wychodzi na to że przytłaczająca większość to matki z dziećmi. Sam wyżej pisałeś, to że uciekły młode singielki nie znaczy że reszta to samotne i młode singielki.
@sildenafil:
Kobiety zaczęły nowe życie w bezpiecznym miejscu, dostają stypendia, idą na studia, robią kursy programowania, dostają pomoc finansową od państwa np. od Polski, pracują, zarabiają, mogą odkładać na dalszą przyszłość.
A kobiety to nie utrzymywały gospodarki Ukrainy? Nagle z kraju ucieka 3,645 mln obywateli(i to tylko do Polski) i nie jest to stratą dla gospodarki, ale jak mężczyzna chce wyjechać to już jest strata? Serio?
No zasady