Wpis z mikrobloga

@Mr_Rolex: Ja w ogóle nie wiem po co kręcić wokół wyglądu zawsze temat bycia piękna. Bardziej mnie przekonuje podejście, ze po prostu nie musisz być idealnie szczupły/a, nie musisz pasować do kanonu piękna, ale być szczęśliwy/a ze sobą. Po co ta fiksacja na punkcie piękna? Tylko po to, żeby firmy zarabiały na wiecznych kompleksach. Przecież to "jesteś piękna taka jaka jesteś" jest tylko po to, żeby tak naprawdę nadal skupiać
  • Odpowiedz
@Mr_Rolex: dlatego nigdy nie mówię geubym żeby jedli mniej lub wiecej, ani alkusom, żeby pili mniej lub wiecej, bo to są choroby i to nie moja sprawa (no chyba, ze to ktos bliski to tez inaczej)
  • Odpowiedz
@Mr_Rolex: Mówienie otyłej osobie żeby się odchudzała jest gowno co warte, bo ona widzi jak wyglada i widocznie nie może, nie umie, nie ma motywacji żeby shudnac. Skup się na wymasterowaniu swojej postaci, a wobec innych odpuścić sobie „dobre rady” których nikt nie potrzebuje.

Serio, ile znacie takich historii?
„ważyłam 120 kg bo lubiła zjeść 3 czekolady i popis 2 litrami coli. Ale to nie tak, ze zażądałam trudne emocje
  • Odpowiedz