Aktywne Wpisy
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
keppo +369
SMACZNEGO - Zgodnie z zaleceniami żywieniowymi WEF do diety powoli wprowadzane są owady jako sposób na walkę ze zmianami klimatu. Możecie się łudzić, że was to ominie. To za kilka lat będzie wszędzie.
Gwarantuję wam, że Polacy nie będą jedli takiego chleba, makaronu. Z miejsca 60% za wyjściem z UE. XD
https://en.wikipedia.org/wiki/Cricket_flour - mąka świerszczowa
Będziecie jeść robaki i będziecie szczęśliwi. XD
@Sarmataa: Polacy przez wielkie P czyli tacy z rozumem i godnością człowieka już teraz nie jedzą sklepowego chleba i makaronów bo to syf :)
Dlaczego mnie nie dziwi, że OP to konfederata i jest anty UE xD
Komentarz usunięty przez autora
Poza tym masz jakikolwiek argument dlaczego mielibyśmy nie jeść owadów poza dziecinnym i subiektywnym "bleee obrzydliwe"?
Rozumiem, że szok kulturowy, ale jesteś w stanie podać jakiś racjonalny argument?
Innej opcji po prostu nie ma. Owady wejdą do naszego menu prędzej czy późnej i przyczyną nie będzie zmiana klimatu tylko rosnące zapotrzebowanie na mięso. Przez co będzie ono drogie, a to dobrej jakości będzie drugie w c--j.
Głównymi winowajcami będą tutaj Afryka, Indie i Azja jako taka które przez rozwój i zwiększony poziom życia sprawią że ludzie tam zaczynją jeść więcej mięsa bo będzie ich na
Dajcie spokój jeść takie coś z bebechami, gównami, ze wszystkim w zmielonej formie XD To jeden z tych 3 dopuszczonych gagatków:
- mącznik młynarek (Tenebrio molitor) – suszone larwy,
- szarańcza wędrowna (Locusta migratoria) – mrożona, suszona i sproszkowana,
- świerszcz domowy (Acheta domesticus) – mrożony, suszony i sproszkowany.
@Sarmataa: Wolę przetworzone owady od mięsa oddzielanego mechanicznie i innych tego typu pyszności