Wpis z mikrobloga

Dzisiaj wygasają opcje o wartości 2 bln $, wydaje mi się, że mogą to nawet dzisiaj wyciągnąć na wieczór
#gielda
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jcmg: no tak, ale te opcje rownie dobrze moga zostac rozliczone na minus
wg mnie bedzie jeszcze jedno mocne wybicie (dax over 14k, sp 4400, nq 14k) i next month juz powaznie lecimy na dol
ja dzisiaj przed urlopem chce zamknac te cholerne S na nq otwierane na 13380, licze o 15.30 na jakies szarpniecie w dol i dalej bawcie sie sami ;)
  • Odpowiedz
@gruba-ryba: no wybicie jeszcze bedzie, ale nie mowie ze juz dzisiaj, dzisiaj rozliczenia kontraktow wiec nie ma co szalec i nastawiac sie na trzymanie pozycji (komu ja to w ogole pisze xdd)
ale nastepne 1-2tyg longi, a moze dzisiaj jeszcze fajnie poleci to bedzie mozna dobrac
  • Odpowiedz
@DiorSauvage: @gruba-ryba: Ja ostatnio gram bardzo sporadycznie, tylko gdy widze już totalna okazje. Teoria się sprawdza, nie bycie w pozycji to też pozycja. Objąłem taką taktykę, że np. wnioskuję, ze 13400 na nasdaq to już za drogo i powininem grać short, to nie gram tylko ustawiam oczekujące na 150 pkt wyżej, jak osiągnie to jestem w shorcie na wejściu wyższym niż chciałem a jak nie dobije do tej
  • Odpowiedz
@bruhhhhhhhh: Racja, bardziej chodziło mi oto, że dzisiaj po prostu może się dużo zadziać i ten kierunek dzisiejszy mało może wskazywać na ten moment
  • Odpowiedz
@zjadaczszyszek3000: no i widzisz, na tym to polega, ty masz swoj scenariusz, ja swoj, ktoras strona zarobi, ktoras w----e, broker zarobi na obu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@gruba-ryba: za latwo z szortami? no nie sadze, wbrew pozorom nie kazdy zaczynal szortowac nq na 13700, wiekszosc raczej probowala lapac spadki od poziomow 13k albo i nizej, wiec troche ich przeciagneli
  • Odpowiedz
patrząc po wskaźnikach to dopiero teraz pokazuje odwrócenie trendu

@gruba-ryba: Dlatego przeczuwam jeszcze mocne wybicie i dopiero za jakiś czas większe spadki. Inaczej by było za łatwo, a tak w życiu nie ma ;)
  • Odpowiedz