Wpis z mikrobloga

Dostałem właśnie powiadomienie, że ktoś kręci mi się po działce. Odpaliłem podgląd z kamery, a tu mi latają jakieś duchy i inne dymy. Jakieś pomysły co to może być? Działka znajduje się niedaleko lasu i pól. Temperatura to w tej chwili ok. 10 stopni. Kamera to CW400.

Nic się na pewno nie pali, a dymek zawiewa co kilka minut i lecą powiadomienia na telefon.
https://streamable.com/otc7ka

#kiciochpyta #cctv #archiwumx #kamera #xiaomi
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fen3k: To ewidentnie jest bardzo JEDNOLITE i dobrze widoczne w IR oraz lekkie. Stawiam na POŻAR obok albo pył - bo raczej nie mgła. Kamer mam kilkanaście, od 10 lat - a dokładnie takiego efektu jak u ciebie nie widziałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@bialy100k: Przy odświetleniu bez IR też widać. Wraca co kilka minut.
Coś podobnego miałem kilkanaście dni temu - nic się w okolicy nie paliło. Za dużo tego też jak dla mnie na pyłek, obstawiałbym jakąś mgłę z pól, czy coś (?).
  • Odpowiedz
@fen3k: Mgła jest dosyć podobna - ale u mnie bywa dużo bardziej "rozprzestrzeniona" po całym terenie (choć sama fala jak napływa to ma dość zbliżoną formę). A u ciebie to tylko z jednej strony, prawie jakby ktoś łopatą ją sypał. Tam dalej przy wjeździe nic nie widać. Jak możesz wyłączyć auto-śledzenie to może lepiej zaobserwujesz jak z tym jest na żywo. Może jakaś przesieka między drzewami i stamtąd napływa?
  • Odpowiedz
  • 2
@bialy100k: Może być i tak. Ustawiłem ją na noc na rynnę, która ok. 23 pokryła się jakby szronem. Zobaczymy o której zniknie i do której będzie dymić. Dzięki za uwagę!
  • Odpowiedz