Wpis z mikrobloga

Hej, mam problem z piekarnikiem, siedze wczoraj wieczorem i nagle wybilo prad, nic nie bylo wlaczane, caly czas tak mialem i bylo ok, nagle wybilo prad, S z kuchni z gniazdka, odlaczylem piekarnik i bylo ok, podlaczypem piekarnik do gniazdka i wybija, co moge zrobic zeby naprawic i nie wybijalo? Od 7 lat dopiero poerwzzy taki przypadek.
#elektryka
#elektronika
#prad
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qwertyasdf123: ja bym pomyślał, że zwarcie w piekarniku albo w gniazdku (w celu sprawdzenia podłączyłbym inne urządzenie do tego gniazdka), nie jestem ekspertem więc bym to robił w gumowych rękawicach, więcej info dostaniesz od ekspertów poniżej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Qwertyasdf123: Jak masz miernik jakiś podstawowy to ustaw na zwarcie i sprawdź czy jest pomiędzy bolcami we wtyczce piekarnika.

@wypokowy_expert: Zegar ma jakieś skrajnie niskie napięcie. Więc to nie powód.

@s---k: Elektronika powinna mieć swoje zabezpieczenie. W dodatku to tylko układ sterowania też niskiego napięcia. Cały prąd idzie tylko w grzały.
  • Odpowiedz
@EnderWiggin: @wypokowy_expert: dziwna rzecz sie stala, podlaczylem pod inno gniazdko nie z tego samego S zeby wykluczyc piekarnik i zadzialal, wiec podlaczylem tak jak mialem na poczatku przed wybijaniem i dziala wszystko.. nic nie wybija.. co moglo sie stac, ze tak sie stalo? Dodam ze to piwrwszy raz takie cos odkad mieszkam
  • Odpowiedz