Wpis z mikrobloga

No jest lepiej :)

Znalazłem błąd, na firefoxie - jak przesuwam tło mapy, a potem najeżdżam na sześciokąt, to im dalej przeskrolowałem mapę, tym wielokrotnie dalej pojawia się popup z ceną. W pewnym momencie popup jest już poza widocznym widokiem mapy.
  • Odpowiedz
@zametr: Spore nadzieje wiążę z waszym serwisem, ale chwilowo dla mnie jest słabo użyteczny. Posortowałem sobie mieszkania we wrocku malejąco po procentach i co nie kliknę ofertę, to albo nieaktualna, albo coś się nie zgadza (np. 2x mniejsza powierzchnia)
  • Odpowiedz
@szlizewsi: dzięki za miłe słowo.

Poprawa jakości danych to jest nasze obecne zadanie, z którym mamy nadzieję uporać się w ciągu kilku najbliższych tygodni.

Błędy metrażu wynikają z recyklingu ogłoszeń przez agencje nieruchomości.
  • Odpowiedz
@szlizewsi: dzięki! BTW, najnowsze dane są zawsze OK, problem zaczyna się, kiedy sortuje się tabelę i wraca do starszych ogłoszeń ;-)

Nie zdawaliśmy sobie sprawy, że te max 5% błędnych danych (nasze szacunki) wpływa tak negatywnie na odbiór całego serwisu.

Ostatnio dodaliśmy ankietę na stronie, i to jest rzecz numer jeden, którą zgłaszają użytkownicy.
  • Odpowiedz
@zametr: super, że analizujecie, wielu leci w ciemno z funkcjonalnościami ;)

a propos tego scenariusza:
1. Wchodząc zakładam, że wszystkie ogłoszenia są aktualne
2. Zapewne jak wielu, sortuję po największych upustach, żeby znaleźć najlepsze okazje.
3. Wiadomo, że najlepsze okazje najszybciej uciekają, więc może warto zadbać szczególnie o te
  • Odpowiedz
@szlizewsi: ciągle walczymy z tym, aby nie dodawać nowych funkcjonalności tylko poprawiać te, które już są.

No właśnie. Sami takiego scenariusza nie stosujemy, bo jesteśmy na stronie codziennie, ale nowi użytkownicy na pewno tak.

Dzięki!
  • Odpowiedz