Wpis z mikrobloga

Popełniłem dwa krótkie filmy na temat mojego chodzenia bez butów. Czytajcie opisy bo nie chcę się znowu denerwować jak zaczniecie pisać jakieś wysrywy z d--y. #stepujacybudowlaniec
FejsFak - Popełniłem dwa krótkie filmy na temat mojego chodzenia bez butów. Czytajcie...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

twój dom to coraz większa ruina

@fizzly: skąd wy się ludzie bierzecie? Nigdy remontu/przebudowy nie widziałeś czy piszesz o ruinie bo po prostu lubisz d---------ć drugiemu człowiekowi?
  • Odpowiedz
bo po prostu lubisz d---------ć drugiemu człowiekowi?

@FejsFak: Żle to odbierasz, po prostu większość czynności które wykonujesz da się zrobić szybciej, ekonomiczniej, efektywniej, bezpieczniej, a Ty wyważasz otwarte drzwi.
  • Odpowiedz
@fizzly: dziwne, ja widziałem jak u sąsiada robili remont to po domu zostały tylko 4 gołe ściany. Zdarli dach, wszystkie tynki i przybudówkę. Okna też wyleciały wszystkie, został tylko taki kikutek.
  • Odpowiedz
większość czynności które wykonujesz da się zrobić szybciej

@rastafari85: tylko, że nikt z was nie zrobił by tego szybciej tylko tak sobie fantazjujecie. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile czasu jakaś czynność mi zajęła. Jak myślisz ile czasu zajęło mi rozebranie pokoi na poddaszu? Możesz pomylić się o dwie godziny.
  • Odpowiedz
@FejsFak: Wyjaśnisz czemu tak nie lubisz butów? Przecież założenie ich nie zajmuje dużo czasu, a może zaoszczędzić kupę czasu którą spędzisz na leczeniu ewentualnych urazów.
  • Odpowiedz
niby w jaki sposób spowalnia mi to pracę bo nie zauważyłem różnicy?

@FejsFak: musisz chodzić wolniej i zwracać uwage gdzie stawiasz kroki jesteś bardziej podatny na urazy. Gdyby chodzenie bez butów było bardziej opłacalne to ludzie chodzili by bez butów
  • Odpowiedz
@FejsFak: To kup dobre buty to nie będą zawadzać. Założenie/ściągnięcie to sekundy. Podam przypadek z życia: pacjentka czekała 3 dni na operację wyciągnięcia IGŁY ze stopy. Nie dało się jej wyciągnąć, więc siedziała w szpitalu, bo nie potrafiła chodzić. To chyba gorsza strata czasu niż te parę sekund ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
nikt z was nie zrobił by tego szybciej tylko tak sobie fantazjujecie

@FejsFak: I tutaj jest Twój problem, twoje ego, moje jest większe niż Wałensy ale potrafię słuchać ludzi i po przemyśleniu wybrać lepsze rozwiązanie.
Obstawiam, że z tą antresolą uporałbym się w 3-4h.
Po co zacząłeś od demontażu podpór, łatwiej było by zacząć od ścian (jak teraz to zdemontujesz, będziesz jak małpa skakał i się wieszał na nich?), później
  • Odpowiedz
wyciągnięcia IGŁY ze stopy

@darjahn: no widzisz, nie chodziła po domu w budach, niepoważna kobieta po prostu. A tak na poważnie to do łóżka niedługo będziecie w butach chodzić. Wytłumacz jak mi się igła w nogę wbije jak po nadepnięciu na śrubkę nie ma praktycznie śladu? Dodatkowo strasznie nieporadne są baby - mi jak butelką rozwalił ktoś policzek w sylwestra za małolata jeszcze to nie potrzebna była żadna pomoc lekarska
  • Odpowiedz
Gdyby chodzenie bez butów było bardziej opłacalne to ludzie chodzili by bez butów

@Positano1: marynarze na jachtach chodzą bez butów, ludzie na plaży chodzą bez butów, po domu też się chodzi bez butów
  • Odpowiedz
@FejsFak: Do różnych zadań/miejsc przeprowadza się ocenę ryzyka. Na plaży czy w wyremontowanym domu ryzyko jest małe. Na ulicy czy placu budowy jest wysokie. Podałam taki przykład żeby pokazać, że chwila nieuwagi nawet w bezpiecznych warunkach może skończyć się źle, a co dopiero podczas remontu. Dziwne że takie rzeczy trzeba tłumaczyć ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz