Aktywne Wpisy
tumiwisizm +349
42 lata za mną, gdyby ktoś się mnie zapytał czy coś bym zmienił, gdybym mógł cofnąć się w czasie, to odpowiedziałbym "nie", to były zajebiste 42 lata, wszystkim Wam życzę takich.
A czego sobie bym życzył? Zdrowia, przeżycia długiego życia i aby to pozostałe było równie fajne jak to już przeżyte.
A Wam dziękuję za dobry jak i zły kontent na tym portalu i za możliwość uczestniczenia w nim.
#urodziny
A czego sobie bym życzył? Zdrowia, przeżycia długiego życia i aby to pozostałe było równie fajne jak to już przeżyte.
A Wam dziękuję za dobry jak i zły kontent na tym portalu i za możliwość uczestniczenia w nim.
#urodziny
źródło: 1000018249
Pobierz
Lolenson1888 +180
Właśnie zdałem sobie sprawę ze skali upadku tego portalu.
Przecież jeszcze kilka lat temu każda matura to była ogólnowykopowa inba, z przeciekami tematów rozprawek i festiwalem zielonek zarejestrowanych prosto z Facebooka, którzy pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem błagali o przecieki z durszlakami na głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj rano na mój wpis o przeciekach zareagowało zaledwie 4 niedobitków
Wykop kroczy ścieżką Joemonstera - rezerwat internetowych emerytów debatujących
Przecież jeszcze kilka lat temu każda matura to była ogólnowykopowa inba, z przeciekami tematów rozprawek i festiwalem zielonek zarejestrowanych prosto z Facebooka, którzy pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem błagali o przecieki z durszlakami na głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj rano na mój wpis o przeciekach zareagowało zaledwie 4 niedobitków
Wykop kroczy ścieżką Joemonstera - rezerwat internetowych emerytów debatujących
źródło: matura
Pobierz

I kurde wszystko w python, żadnego kombinowania z jakimiś typami zmiennych, wskaźnikami i tym podobnymi rzeczami.
W sumie brakuje mi tylko jakiegoś lepszego środowiska bo Thonny gita nie ogarnia noi pisanie własnych modułów w c++ jakieś takie skomplikowane się wydaje ale to w sumie jedyne wady :)
#micropython #python #elektronika #esp32
źródło: comment_1660557417JMqFDtxCPRujb5SOEoWkcJ.jpg
Pobierzco prawda gubi pakiety ale nie jest źle, mam wrażenie że czym mniej poleceń wysyła się do tego modułu tym jest lepiej tak jakby spi wprowadzał jakieś zakłócenia
Ogólnie jeżeli chodzi o komunikacje do takich rozwiązań amatorskich to moim zdaniem najlepsze jest wifi i płytki esp. Może nie tyle najlepsze ale najmniej problematyczne.
Bo u mnie te większe nie działają ;)
https://randomnerdtutorials.com/micropython-esp32-esp8266-vs-code-pymakr/