Wpis z mikrobloga

• 0
siema Mirasy, kupiłem na allegro niby oryginalną baterie do Samsunga S20 plus i na apce accubattery pokazuje 4000mah zamiast 4500. czy to wystarczy żeby strwiedzic że bateria ta nie jest oryginalna czy jest to naturalne dla nawet oryginalnej baterii podczas trwania automatycznej kalibracji która trwa rzekomo 2-3 tygodnie? Po wymianie baterii zrobiłem miękki reset telefonu i wyczyściłem pamięć podręczną żeby telefon wiedział że ma nową baterie. #telefony #smartfon #samsung #baterie #iphone #pytanie
gooway - siema Mirasy, kupiłem na allegro niby oryginalną baterie do Samsunga S20 plu...

źródło: comment_1660389326uLkrjwQZM1FuKhCtIDSwJG.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@gooway: Ile dałeś? Kupić oryginał to trzeba mieć szczęście. 99% baterii, nawet po hurtowniach z dopiskiem oryginał to zamienniki. Raz lepszej, a raz gorszej jakości. Polecam iść wymienić do autoryzowanego o ile są całe plecki i przód w twoim telefonie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gooway: W przypadku Appla tak, tutaj pozostaje porównanie czy jest 1:1 w wyglądzie do wyjętego oryginału co i tak 100% pewności nie da.
  • Odpowiedz
@gooway: ja w swoim nowy xiaomi mi 11t miałem na start około 94% a teraz dobija do 99% po 2 tygodniach użytkowania (4950 accu vs 5000 mah fabrycznie). Trochę mało ładowań. Nie naładowałeś 100% raczej, spróbuj raz naładować od 15% do 100% i trochę potrzymaj w ładowarce na tych 100% (z 20-30 minut).
  • Odpowiedz