Przebadano mięso drobiowe z Lidla. A tam: salmonella, E. coli i inne bakterie...
W około połowie wszystkich próbek wykryto bakterie oporne na jeden lub więcej antybiotyków. Inne niepokojące odkrycia obejmują zarazki kałowe, takie jak enterokoki i Escherichia coli (E. coli), które wskazują na kontakt mięsa z treścią jelitową zwierząt. Wykryto także Listerię i Campylobacter.
Szewczenko z- #
- #
- #
- #
- #
- 166
- Odpowiedz
Komentarze (166)
najlepsze
@zegarmistrz-swiatla: mnie rozwalił jeden bazarek we Lwowie jak byłem parę lat temu. Surowe mięso, ryby walnięte normalnie na blat. W hali z +30*c. Zapach do dzis pamiętam. Zresztą został ze mną wtedy do czasu kąpieli i prania.
@Kaczypawlak: Tylko że leków nie traktujesz termicznie a mięso tak.
Pierwsza to
od kiedy to działacze badają, a nie służby sanitarne
dwa:
@leon-san: A jak kot wybierze kocią karmę zamiast kurczaka to będziesz żarł kocią karmę? Pytam z ciekawości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@leon-san: nie wiem jak w innych miastach, ale odkąd pamiętam, to mięso w Lidlu jest pakowanie do lodówek z takiej palety z termosem. W biedrze dopiero niedawno się pojawiły, bo wcześniej przekładali z normalnej, ale od razu. W netto potrafi na normalnej stać pół dnia przed włożeniem do lodówek.
Czyli propaganda wegetarian. A wiecie co jest na niemytych jagodach z lasu?
Nie przypadkiem tłucze się do głowy, że o ile wołowinę można jeść krwistą o tyle drobiu nie wolno i pierś z kurczaka "medium rare" skończy się salmonellą.
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: Chyba że z lidla to wtedy nie XDDD
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-09-26/salmonella-w-miesie-mielonym-sanepid-ostrzega-przed-partia-wyprodukowna-dla-lidla/
Rozumiem że to też "przypadek" https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-09-26/salmonella-w-miesie-mielonym-sanepid-ostrzega-przed-partia-wyprodukowna-dla-lidla/
Lidl po prostu truje polaków.
Nie ma nic dziwnego w tym, że w ptaki z ferm przemysłowych są zakażone różnymi bakteriami, w tym antybiotykoopornymi.