Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Alzena +40
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
#bekazpisu #bekazprawakow #bekazkatoli #bekazpolakow #bojowkadonaldatuska #feels #neuropa #4konserwy #konfederacja #odra #polska #polityka
@TenOdMirabelek: Ale mi chodzi o rządy PO, nie obecne rządy pisu
@TenOdMirabelek: Podwyższenie wieku emerytalnego, wycofanie obowiązkowej służby wojskowej, In Vitro, GMO, Pendolino, inwestycje, współpraca z UE to jest nic?
@TenOdMirabelek: No to czemu nie wykonała?
Moim zdaniem teraz większość sobie radzi. Jeśli ktoś po podstawówce chce zarabiać miliony to ani w tym ani innym kraju. Ja w 2011 poszedłem do pierwszej pracy, połowę pensji wydawałem na paliwo. Od 2020r szkoliłem się w danym zawodzie X, gdzie na start dostałem 3500 na rękę a teraz mam dwa razy tyle. Nie będę się z TB kłócił, bo uważam, że ani PIS ani PO nic dobrego nie wniosą
@Devhar: popieram. Tusk już wtedy prawdopodobnie szykował się do wyjazdu. Może znowu wyjedzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Devhar: tak będzie
@TenOdMirabelek: która polska firma na tamte czasy była w stanie zapewnić składy o takiej samej specyfikacji technicznej? trochę się interesuje koleją i chętnie się dowiem, bo może mi coś umknęło ale nie przypominam sobie by jakakolwiek polska firma w tamtym okresie była w stanie dostarczyć takie zestawy