Wpis z mikrobloga

Środkowi obrońcy? Złapali kontuzję, ale zabezpieczyliśmy się na taką ewentualność, większość kibiców nie zauważyła nawet zmiany. Wahadłowi? Zaraz będą po 2 komplety, jak opony na sezon letni i zimowy- hehe. W razie czego Tudor zagra zarówno na stoperze, wahadle, jako boczny obrońca, lewa- prawa co za różnica, do tego świetnie rozumie grę w defenzywie jak i ofenzywie.

Pomocników mamy tylu, że musimy ich trzymać w chłodni, bo by nam zgnili do wiosny. Codziennie spływają do nas nowe oferty w których kolejni zawodnicy wręcz chcą dopłacać do tego aby móc u nas występować. Tudor to szef tej linii. Lubi grać z boku, choć świetnie poradzi sobie zarówno jako typowa 6 ale też 10, 8 czy skrzydłowy gdy zajdzie taka potrzeba.

Niewielu to zauważa, ale wzorujemy się na Chealsea. Dużo pomaga nam Thomas Tuchel, który jest kryptofanem Rakowa. Stąd u nas takie podobieństwa jak Biały Lukaku - (Gutek), Sterling - Nowak, Havertz - Wdowiak, Mount - Cebula czy polski Timo Werner - Jakub Arak, niestety tego pożegnano z klubem, Tuchelowi nie udało się wypchnąc jeszcze ichniejszego Araka. Ja długo płakałem po stracie mojego jop... asa w rękawie. Tam dawno odszedł Hazard, u nas Ivi zostaje. Oni wysyłali zapytania o Lewandowskiego, my jakimś cudem zdobyliśmy Piaseckiego. Ciężko nie zauważyć podobieństw. Nawet jeśli to nie wystarczy- na szpicy jako klasyczna 9 może zagrać Fran Tudor.

Tak, mamy Courtoisa w domu. W razie czego jest Trelowski. Tutaj również doradzał nam Tuchel. Tak jak on wziął młodego, perspektywicznego i co kluczowe mówiącego w ich języku ale z innym akcentem bramkarza- Słoninę z Chicago, tak my pozyskaliśmy Xaviera Dziekońskiego z Białegostoku. W sumie to nie wiem po co, ale jak wzorujemy się na najlepszych to od początku do końca, tam GS u nas XD. Gdyby jednak to nie wystarczyło, wtedy na bramce może stanąć Tudor. Czasem na treningach potrafi obronić 2 karne na raz! Stojąc w tym czasie tyłem na głowie z zamkniętymi oczami mając związane ręce i nogi będąc jednocześnie w akwarium pełnym piranii- może to jeszcze nie jest poziom Kovacevica, ale cośtam potrafi.

Nie, nikogo nie sprzedajemy, chcemy pokazać się z dobrej strony w europie i podbić ceny naszych zawodników oraz zapewnić sobie opcję gry w pucharach za Rok. Walka na 3 fronty to dla nas priorytet. Stabilizacja, stopniowe poprawianie jakości nie tylko na boisku ale i w sztabie jest dla nas bardzo ważne. Nawet gdyby coś poszło nie tak, to zarówno w roli fizjoterapetu, kucharza, analityka, kierowcy autobusu, pilota, trenera i dyrektora sportowego może wystąpić Fran Tudor- ma wszystkie potrzebne ku temu predyspozycje, certyfikaty, mnóstwo doświadczenia. W wolnym czasie jeździ do CERNu gdzie przeprowadza badania w dziedzinie fizyki kwantowej oraz od czasu do czasu bywa w Nowym Yorku aby wystawiać reżyserowane przez siebie spektakle na Broadway. Ciekawostka- to on ostatnimi czasy doradzał prezydentowi Bidenowi w sprawie dostarczenia Himarsów na Ukrainę co ma ogromny wpływ na aktualny przebieg wojny.

#mecz #kanalbekowy
Pobierz
źródło: comment_1659623678xifYYtpvPv2IA9t4iflZdW.jpg
  • 7
@rzaden_problem: Chcę żeby Raków grał w fazie grupowej żeby zobaczyć czy doświadczy pocałunku śmierci. Niby wygrał te dwa mecze w ekstraklasie, ale raz, że ze słabymi Mielcem i Wartą, a dwa, że w obu tych meczach męczył się niemiłosiernie. Tak na prawdę Raków poza Astaną nie miał jeszcze poważnego rywala, bo nawet ten Lech w superpucharze, to zespół dałna. Wszystkie te Cebule, Kuny, Wdowiaki i Gutkowskisy mogą zaraz się okazać za