Aktywne Wpisy

cześć wykopowicze! 🌟 właśnie przeczytałem świetny artykuł na rocketjobs.pl o klauzuli RODO w CV na 2025 rok, i chciałem się tym podzielić, bo temat, jak się okazuje, jest ważniejszy, niż niektórzy z nas myślą. 🧐
kiedy aplikujemy na nowe stanowisko, pamiętamy o profesjonalnym i atrakcyjnym CV, ale klauzula o przetwarzaniu danych osobowych? no właśnie! to nie jest tylko papierologia, to kluczowy element chroniący nasze dane i pozwalający pracodawcy na ich legalne przetwarzanie. co
kiedy aplikujemy na nowe stanowisko, pamiętamy o profesjonalnym i atrakcyjnym CV, ale klauzula o przetwarzaniu danych osobowych? no właśnie! to nie jest tylko papierologia, to kluczowy element chroniący nasze dane i pozwalający pracodawcy na ich legalne przetwarzanie. co

Nacho_Libre +5
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham z last.fm - Notowanie: 628 - 30 marca 2025
♪┌|∵|
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham z last.fm - Notowanie: 628 - 30 marca 2025
♪┌|∵|

#filtrdowody #woda #budujzwykopem #kiciochpyta #hydraulika
Jakie były badania wody przez zakupem?
Kapilara to taka drobniejsza sedymentacja (filtracja mechaniczna) więc nie rozumiem zdziwienia ;)
Nie robiłeś badania przed montażem?
Jakiego efektu oczekiwałeś?
Jaka jest twardość węglanowa
@Franzowaty: Zasadniczo efekt został osiągnięty; kamienia w czajniku nie ma a osadu w herbacie jest 100x mniej niż było (i tylko nieznacznie więcej niż przy wodzie z RO, gdzie nie było go wcale).
Badania nie robiłem; dane podane przez wodociągi są znane:
pH:
Później tylko odżelaziacz robi różnicę. Wiąże rozpuszczone jony żelaza.
Zazwyczaj przy twardosci powyzej 200 zalecaliśmy stosowanie wkładów zmiekczajacych.
Mało tego, przecież nic nie stoi na przeszkodzie drugą wylewkę założyć, jak w RO. Wtedy jest wygodniej.
Ale i tak najtanszym rozwiazaniem sa dzbanki
Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś wkłasy odżelazowujące miały podobną wydajnosc i zywotność jak zmiękczające