Wpis z mikrobloga

@TrionicSe7en:

tylko i wyłącznie jak będziesz go ładował z własnego gniazdgka i w taryfie nocnej. Gdybym ja założył gaz do aygo to mysle że koszt przejechania 100 jest poniżej 20 zł

A to zużywa 7kwh więc nie nie tylko w nocy. Płacisz w dzień 3zl/kWh?
Poza tym to jest elektryczna alternatywa dla Microcara, Aixama itp. Nie powiesz 14-latkowi, żeby kupić sobie Aygo zamiast tego xD
  • Odpowiedz
@PiotrFr jakoś nie widzę aby citroen z marketingiem tego piździka celował w młodzież, z tego co widzę to jest to dla nich przyszłość komunikacji miejskiej. Taki ma być samochód miejski przyszłości oczywiście wg PSA. Nawet nie jest głupi mówiąc szczerze, może i na dojazd do pracy i jakieś zakupy w drodze powrotnej byłoby ok, ale mówię tu o max 15km w jedną stronę w ścisłych warunkach miejskich. Po za miastem to
  • Odpowiedz
@TrionicSe7en:

jakoś nie widzę aby citroen z marketingiem tego piździka celował w młodzież, z tego co widzę to jest to dla nich przyszłość komunikacji miejskiej

Nie. We Francji od początku kieruje to do młodych w zastępstwie skutera i roweru. Nie wiem co tam mówią w Polsce ale nie oszukujmy się, Citroen w żaden sposób nie kierował się polskim rynkiem tworząc to
  • Odpowiedz
@Mithrindil zaraz zaraz wyczytałem że to samochodzik za 35 tys zł, natomiast cena Aygo startuje od 45 tys zł. Więc proszę mi tu nie opowiadać, jak cena litu będzie się tak zachowywać to 40 tys zł to za moment i tak o 5 tys zł co pół roku. Bujać las..
  • Odpowiedz
@TrionicSe7en: W Polsce nie ma oficjalnej ceny Ami wiec nie ma co porównywać ceny polskiej Aygo do francuskiej Ami. We Francji Ami kosztuje 7,5k EUR a Aygo 18-21k EUR. Netflix Premium we Francji 17,99 EUR miesięcznie, Ami 19,99 EUR.
  • Odpowiedz
@TrionicSe7en: No tak, i? Ja nie chce nikogo przekonywać, jak Ci nie pasuje to nie kupuj ale porównywanie go do Aygo to jak porównywanie Aygo do Corolli i mówienie ze to regres technologiczny bo ma mniej miejsca w środku ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Mithrindil a to 19,99 € per mc to spłaca ten samochód czy tylko możesz go używać z łaski pana francuskiego kapitalisty? Oczywiście po wsadzie 3,5k € Układy pierwsza klasa.

@TrionicSe7en: Ok, w tym momencie wypisuje się z tej dyskusji. Miłego wieczoru.
  • Odpowiedz
@Mithrindil ale ja nie chciałem cię obrazić, porostu widzę że ta elektryczna rewolucja jest okropnie droga i nie chcę zaproponować czwgos w zamian. Pragnę napomknąć że Citroen C1 to bliźniak aygo. To jest i będzie porównywalne, musimy to porównywać.. C1 za 45k zł vs Ami za 35k zł.. o jest śmiech na sali XD
  • Odpowiedz