Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Hej, może ktoś będzie w stanie podzielić się doświadczeniem. Zbierałem przez parę lat pieniądze na mieszkanie, dość mocno zaciskając pasa. Sytuacja obecnie jest jaka jest i pieniądze leżą na koncie, tracą na wartości, a nie zamierzam brać obecnie kredytu hipotecznego. Na co mógłbym przeznaczyć te pieniądze? Chciałbym zainwestować w siebie ale nie chcę bezmyślnie rozrzucać tych pieniędzy. W co warto zainwestować jeśli chodzi o samorozwój? Biorę pod uwagę wszystko oprócz dentysty, bo mam zdrowe zęby.
#pieniadze #inwestycje #samorozwoj i moze jakies #hobby #zainteresowania

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62e623d24ea2949af827a0dd
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

FikuśnyDryblas: Kruszce - duża strata przy sprzedaży (rzędu 20-33% obecnie) ale jak kryzys się będzie pogłębiał to może być to gra warta świeczki.
Waluty jak CHF - może, o ile nie będzie tąpnięcia na rynku.
Ziemia - ciężko zbywalna no i podatki.

A co do inwestowania w siebie - jeśli nie idzie to "na przelew" czy inne przepicie to przecież ty najlepiej wiesz jaka jest twoja praca i jakie są twoje zainteresowania.
OPie - ja nie jestem doradcą finansowym,ale do diabła - na czym się znasz,na czym mógłbyś więcej zarobić albo na czym mógłbyś zaspekulować
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wrzuć sobie na jakieś lokaty czy cuś i czekaj na promocje na rynku... dodam, że zwyczajowo oferty promocyjne będą zaczynały się od słów:

- syndyk masy upadłościowej xyz development/investment ogłasza...
- kancelaria komornika sądowego przy sądzie rejonowym w (Twoje miasto) ogłasza...
  • Odpowiedz