@Megasuper: "Dla osób, które mają kredyt hipoteczny oprocentowany stałą stopą bardzo ważna jest informacja czy okres obowiązywania stałej stopy procentowej wydłuży się o czas wakacji kredytowych. To pytanie zadałam bankom. Na dzisiaj mam odpowiedzi z trzech banków (ING, BNP Paribas i Millenium) i jest ona zgodna:
wakacje kredytowe nie wydłużają okresu obowiązywania stałej stopy procentowej"
@marcpol: nie mogę znaleźć tam informacji czy w przypadku kredytu w Santander również nie wydłuża się okres oprocentowania
@PotrzymajMiPiwo: W ostatnich dniach banki co chwilę zmieniały interpretacje ustawy. Według aktualnych informacji Santander nie wydłuża okresu czasowo stałego oprocentowania.
Od godzin na mirko wisi taki obrzydliwy, dehumanizujący, nawołujący do nienawiści na tle narodowościowym wpis. 3 krotnie go zgłaszałem i za każdym razem odrzucone. @Moderacja @a__s róbcie może co do was należy? #wykop #moderacja #wojna #bany #ukraina #rosja
wakacje kredytowe nie wydłużają okresu obowiązywania stałej stopy procentowej"
@Yogi_: Ty pamiętam w innym wpisie mówiłeś, że przedłuża. Skąd miałeś info?
@Megasuper: Banki różnie interpretują treść Ustawy. W ING nie ma wydłużenia okresu czasowo stałego oprocentowania. Zapraszam do znaleziska o mojej stronie na temat wakacji https://www.wykop.pl/link/6757293/wakacje-kredytowe-ponad-50-pytan-i-odpowiedzi/
@PotrzymajMiPiwo: W ostatnich dniach banki co chwilę zmieniały interpretacje ustawy. Według aktualnych informacji Santander nie wydłuża okresu czasowo stałego oprocentowania.