Wpis z mikrobloga

@JaFracek: a czego ty oczekujesz? xD większość ludzi nie ma do niczego predyspozycji i nigdy niczego nie osiągnie, więc chciałaby po prostu żyć w spokoju xD

a ty, jako głos CZEBA PRACOWAĆ ŻBY MIEĆ PINIONSZKI, co masz z tej pracy poza zmarnowanym czasem? xD w najlepszym wypadku jakieś hobby, w którym i tak jesteś przeciętny, bo nie masz czasu się mu w pełni poświęcić xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Im_from_alaska: rodzinę z którą mogę przeżywać wspólne życie, cieszyć się nim, podróżować i poznawać świat. Mogę wyjść z kumplami do pubu, na podwójna randkę do escape roomu. Pracuje i uważam się za czlowieka szczęśliwego, więc nie oceniaj mnie swoją miarą. Świat oferuje multum możliwości i jeśli ktoś chce może z niego czerpać. Jeśli ktoś chce je przeżyć w piwnicy waląc konia i grając w gry komputerowe to droga wolna, nic
  • Odpowiedz
@12lat25cm: przeca niedziela jest najbardziej #!$%@? dniem tygodnia, nawet pomimo że wolne. No chyba że poniedziałek jest wolny i cała niedziela najebka ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@JaFracek: bo większość ludzi w Polsce tak wegetuje ale i tak musi poświęcać 3/4 swojego wolnego czasu by zarobić jakieś ochłapy na podstawowe potrzeby. Nigdzie nie pojadą, niczego nie zobaczą, niczego fajnego sobie nie kupią, takie życie do piątku, do wypłaty, do świąt.
  • Odpowiedz
@AgentGRU: @JaFracek: Problem z Wami jest taki, że patrzycie na to z perspektywy normika. O ile zgodzę się, że raczej nikt na zdrowy na umyśle nie zazdrości kalece renty, bo, jak słusznie zauważyliście, jego choroba wyklucza go z życia społecznego, tak przecież... przegrywy również go nie posiadają, również tak naprawdę nie żyją. Ich "pech" jest taki, że nie mają schorzeń kwalifikujących się na rentę, ale mają inne lekkie
  • Odpowiedz
życie to nie tylko kasa, mam nadzieję że Ci którzy tak uważają kiedyś się o tym przekonają.

@JaFracek: Jak to było w słynnym polskim filmie: "pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to..."
Więc widzisz sam. Bez pieniędzy nie będziesz miał niczego (chyba, że ktoś Cię utrzymuje): zdrowia,rodziny, hobby, wycieczek, mieszkania, samochodu, wyjśc do restauracji itd.
  • Odpowiedz
podpowiem ci ze wszystkie te rzeczy możesz mieć za pieniądze które normalny człowiek zarabia

@AgentGRU: tak, i na reszte nie starczy hajsu xd Mieszkanie 2k z opłatami opłaty za telefon, internet itp. a to wszystkoprzyz arobkach 3k. Na jedzenie w sumie starczy. Dużo chleba, latem owoce z działek i dużo wody z kranu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
rodzinę z którą mogę przeżywać wspólne życie, cieszyć się nim, podróżować i poznawać świat. Mogę wyjść z kumplami do pubu, na podwójna randkę do escape roomu. Pracuje i uważam się za czlowieka szczęśliwego, więc nie oceniaj mnie swoją miarą.

@JaFracek: Tylko Ty mówisz z perspektywy człowieka który (sądzac po opisie) zarabia sporo. Wiele osób które mówią o NEEcie to osoby, które nie mają szans na takie zarobki więc nie oceniaj
  • Odpowiedz
@12lat25cm: Sam tak neetowałem niemal 2 lata w 2007-09, a utrzymywałem się z grania w Metina i handlowania yangami i itemami na allegro, kasa była z tego naprawdę niezła jak na tamte czasy. Miło wspominam
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Niebadzlosiem: @JaFracek: @AgentGRU: typowe myślenie niewolnika, haytfu. Każdy z nas pracuje/zapoerdala by mieć pieniądze na życie, wydatki. Trzeba być masochista albo jakimś zjebem by czerpać przyjemność z pracy. No dziwne, że chłopaki z tagu pragną jedynie spokojnego życia bez tego całego wyścigu szczurów. Zajebiste życie jak trzeba poświęcać ponad 1/3 dnia (dojazd, przygotowanie się) by zarobić kilka tysięcy, a potem i tak na nic człowieka nie
  • Odpowiedz
@12lat25cm: co za tragedia, ludzie. tez kiedys myslalem ze to szczyt marzen, a czlowiek gnusnieje i popada w depresje. polecam jednak sprobowac cos w zyciu robic, cokolwiek
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Szczuroskoczek_: zarabiam średnio, większość rzeczy które wymieniłem nie kosztują wiele. Można zwiedzać Karaiby z pokładu jachtu lub Norwegię z plecakiem. U mnie częściej były to wycieczki budżetowe, które cieszyły mnie tak samo lub bardziej.

Tak zdaje sobie sprawę że niektórzy zarabiają tylko tyle by przeżyć, ale duża część osób z tego tagu ma/miałaby możliwość znalezienie pracy, która pozwala coś zaoszczędzić i wydać na przyjemności.

@Szczuroskoczek_: nigdy nie mówiłem
  • Odpowiedz
@JaFracek: na to co opisałeś wcześniej i tak potrzeba sporo kasy w polsce. I nie, osoby z tego tagu nie mają na to szans poza osobami co dostaną się do tego mitycznego IT.

A czasu na wycieczki nie będzie bo co zrobisz przez 2 tygodnie urlopu w roku?
  • Odpowiedz
Każdy z nas pracuje/zapoerdala by mieć pieniądze na życie, wydatki. Trzeba być masochista albo jakimś zjebem by czerpać przyjemność z pracy. No dziwne, że chłopaki z tagu pragną jedynie spokojnego życia bez tego całego wyścigu szczurów. Zajebiste życie jak trzeba poświęcać ponad 1/3 dnia (dojazd, przygotowanie się) by zarobić kilka tysięcy, a potem i tak na nic człowieka nie stać. Hatfu na was

@NL_5: jak neetujesz za swoje nic mi
  • Odpowiedz