Wpis z mikrobloga

- A z nami jest już Jan Tomaszewski, legendarny bramkarz reprezentacji Polski, członek Orłów Górskiego. Człowiek, który zatrzymał Anglię. Witam serdecznie panie Janie.
- Dobry wieczór panie redaktorze. Kłaniam się państwu.
- Panie Janie, co prawda jutro przed polskimi drużynami rewanże w kwalifikacjach do Ligi Konferencji, ale najpierw pozwolę się zapytać o inną kwestię. Wczoraj kolejny mecz w barwach Barcelony rozegrał Robert Lewandowski. Nie zdołał strzelić gola w meczu z Juventusem, czy jest pan tym faktem zdziwiony?
- (z cynicznym uśmiechem na twarzy) Nie, panie redaktorze. Ja od samego początku powtarzam, że ten transfer nie ma żadnego racjonalnego sensu. Przecież panie redaktorze umówmy się, kto zapewniał Robertowi kilkadziesiąt asyst w sezonie? Tomas Müller (dopowiada bez czekania na odpowiedź). I panie redaktorze, jak pan wie, ten piłkarz został w Monachium. To nie jest tak, że nowy piłkarz wejdzie z marszu w nową drużynę i zacznie strzelać jak na zawołanie.
- Według pana ten transfer to błąd Roberta Lewandowskiego?
- Nie, panie redaktorze. To jest wielbłąd (oblizuje się po wargach). Zamiana Bayernu na Barcelonę jest w tym momencie jak przesiadka z mercedesa do seata. No niby jednym i drugim można jechać, ale niech pan mi powie panie redaktorze który pojazd jest mocniejszy?
- Noo... Barcelona poczyniła znaczące wzmocnienia...
- (Tomaszewski uśmiecha się i przerywa ze śmiechem) To tak się panu tylko wydaje panie redaktorze. Przecież większość z tych chłopaków, którzy ttam trafili to albo niczego nie osiągnęli - jak Rafinia, nie grali w drużynach ze ścisłego topu albo są już podstarzali. A już to co Barcelona chce zrobić z Frenkim de Jongiem to jest przepraszam za wyrażenie panie redaktorze, ale ja inaczej nie potrafię, jawne sk...two. Dlatego Robert zrobił wielki błąd, bo w Bayernie po tych wzmocnieniach jakie dokonali Niemcy mógłby nie tylko bić się o zwycięstwo w Lidze Mistrzów, ale i o pobicie rekordu Gerda Mullera, czym by się zapisał na trwale w kronikach
- Myślę panie Janie, że Robert już się zapisalw historii.
- Panie redaktorze, ja Robertowi nic nie ujmuję, ale ja się naprawdę obawiam, że cała ta jego przeprowadzka wpłynie negatywnie na jego przygotowania do mundialu. A jeśli pan spojrzy na czołówkę klasyfikacji najlepszych strzelców naszej kadry na mundialach to Roberta tam nie ma
- Tyle Jan Toma...
- Jeszcze sekundę panie redakturze. Ja z tego miejsca (składa ręce jak do modlitwy) zwracam się do prezesa PZPN z Cezarego Kulesza. Kuleszy. Panie prezesie. Na miły Bóg. Ma pan jeszcze kilka tygodni. Ja apeluję, ja proszę, niech pan jeszcze zmieni selekcjonera!
- Panie Janie, uważa pan że selekcjoner Michniewicz powinien zostać zwolniony?
- Nie, panie redaktor. On powinien zostać wyp...ny dyscyplinarnie. Dlaczego? Dlatego

#mecz #kanalbekowy
Pobierz a.....1 - - A z nami jest już Jan Tomaszewski, legendarny bramkarz reprezentacji Pols...
źródło: comment_1658946065ZYevv2Uz9TN56amyxDtAbU.jpg
  • 7