Wpis z mikrobloga

Mireczki, help

Miejsce akcji: Gdańsk
Bohaterowie: łazienka od dewelopera 4,5m i pan majster z pomocnikiem
Akcja: przeniesienie hydrauliki o metr, przeniesienie 3 gniazdek, położenie płytek, podtynkowy prysznic bez brodzika, podtynkowy sralnik, bez efektów specjalnych
Koszt produkcji: 20k w tym materiał typu kleje, fugi, metr rury itp. co samemu ciężko przewidzieć

Czy cena za robociznę jest ok i tak sie teraz żyje?(,)

#budownictwo #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MioMiaMiu: myślę, że cena normalna, zwłaszcza jak na większe miasto... Kumpel w Krakowie za samo położenie płytek w małej łazience zapłacił 8k 3 lata temu ¯\_(ツ)_/¯

EDIT: - dobra, widzę, że te 20k to bez płytek, to jednak trochę sporo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@MioMiaMiu: no to jednak przegięcie, jeszcze jakieś 10-12k bym zrozumiał, zwłaszcza, że dochodzi dłubanina z przenoszeniem hydrauliki i elektryki.

No chyba, że inflacja i tak aktualnie ceny w------o ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@MioMiaMiu: Bardzo dużo. Zresztą kto wycenia robotę w łazience w ten sposób Z mojego doświadczenia to zawsze wyceny były na zasadzie 2k pln/m2 powierzchni łazienki już ze wszystkim. I tyle, a nie jakieś rozbijanie na stelaże, pojedyncze rurki itp.
  • Odpowiedz
@MioMiaMiu: Teraz to jest cena w "przedziale"...
Podam Ci na moim przykładzie:

Miejsce akcji Gdańsk
Bohaterowie: mieszkanie 56mkw w wielkiej płycie, majster i pomocnik
Akcja: generalny remont mieszkania z wylewkami, płytkami, malowaniem, wymianą podłóg, modyfikacją instalacji wod-kan, wyburzenie ściany działowej, nowa
  • Odpowiedz
@MioMiaMiu: w tamtym roku za takie coś dostałem wycenę na 8k za samą robociznę, żałuje że się zgodziłem, bo wywaliłem gościa w trakcie i sam skończyłem
kilka lat temu w innym mieszkaniu dostałem wycenę na 5k za robotę i zrobiłem sam, najlepiej zaoszczędzone pieniądze.

myślę że jakbym miał teraz robić cokolwiek to po prostu urlop i zatrudnienie pomocnika, ewentualnie firma która jest naprawdę dobra ale niestety droga
  • Odpowiedz