Aktywne Wpisy
mmmod +88
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +371
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Miejsce akcji: Gdańsk
Bohaterowie: łazienka od dewelopera 4,5m i pan majster z pomocnikiem
Akcja: przeniesienie hydrauliki o metr, przeniesienie 3 gniazdek, położenie płytek, podtynkowy prysznic bez brodzika, podtynkowy sralnik, bez efektów specjalnych
Koszt produkcji: 20k w tym materiał typu kleje, fugi, metr rury itp. co samemu ciężko przewidzieć
Czy cena za robociznę jest ok i tak sie teraz żyje?(╯︵╰,)
#budownictwo #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
EDIT: - dobra, widzę, że te 20k to bez płytek, to jednak trochę sporo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
No chyba, że inflacja i tak aktualnie ceny w------o ¯\_(ツ)_/¯
Podam Ci na moim przykładzie:
Miejsce akcji Gdańsk
Bohaterowie: mieszkanie 56mkw w wielkiej płycie, majster i pomocnik
Akcja: generalny remont mieszkania z wylewkami, płytkami, malowaniem, wymianą podłóg, modyfikacją instalacji wod-kan, wyburzenie ściany działowej, nowa
kilka lat temu w innym mieszkaniu dostałem wycenę na 5k za robotę i zrobiłem sam, najlepiej zaoszczędzone pieniądze.
myślę że jakbym miał teraz robić cokolwiek to po prostu urlop i zatrudnienie pomocnika, ewentualnie firma która jest naprawdę dobra ale niestety droga
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora