Wpis z mikrobloga

@nickzgeneratora: Oglądałem niedawno film (ten załączony) i tam właśnie była mowa o resweratrolu, że wg przeprowadzonych badań może przedłużać życie, stąd tym się zainteresowałem, więc pod tym względem może to być prawda, aczkolwiek tak jak piszesz, nie wiadomo, co tam ktoś wrzucił do środka. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
chlodna_kalkulacja - @nickzgeneratora: Oglądałem niedawno film (ten załączony) i tam ...
  • Odpowiedz
@nickzgeneratora: Tak, jestem ciekaw, czy nowsze badania potwierdzają treści przekazane w tym filmie. Btw. on też zwraca uwagę na to, że francuzi (którzy piją ponoć dużo czerwonego wina) mają rzekomo ponadprzeciętnie długą długość życia w porównaniu do innych krajów Europy, a w czerwonym winie znajduje się właśnie m.in. wyżej wspomniany resweratrol.
  • Odpowiedz
wynikają z jakiejś specjalnej diety, ograniczeń np. używek, a może jakości służby zdrowia.

@chlodna_kalkulacja: obstawiam wszystko :D i pewnie parę innych czynników jak mniej stresu przez to że żyje się w spokojnym/bogatym państwie albo podejście do badań profilaktycznych, i masa innych czynników na które nawet byśmy nie wpadli
  • Odpowiedz