Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 86
@NoJakNieJakTak: zaraz tu przyjdzie jakaś konfabulancka miernota i przy pomocy czterech fikolków i zdjęcia Tuska ze śmiesznym podpisem nam wytłumaczy, że oni wcale nie tak i w ogóle inaczej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@NoJakNieJakTak: ale ale ale to co innego. Tutaj było wszystko dograne ale lokal odmówił im wykonania w ostatniej chwili ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak serio to nie doszło do zerwania umowy bo nie było umowy. Wolny rynek pełną gębą.
  • Odpowiedz
A tak serio to nie doszło do zerwania umowy bo nie było umowy. Wolny rynek pełną gębą.

@eragonn14: skąd to info? Przecież umowa nie musi być spisana na druku z nagłówkiem „Umowa”. Nie musi być nawet spisana, bo umowa ustna to ciągle umowa, która obowiązuje. Wytłumaczysz?
  • Odpowiedz
Nie musi być nawet spisana, bo umowa ustna to ciągle umowa, która obowiązuje.

@sowiq: skoro nie ma warunków zerwania umowy to jest g---o warta

wytłumaczone
  • Odpowiedz
@adibor: Mentzen na FB pisał, że mieli mailowe ustalenia. Czyli de facto umowę w formie pisemnej. Dlatego mnie zastanowiło skąd twierdzenie o braku umowy.
  • Odpowiedz
skoro nie ma warunków zerwania umowy to jest g---o warta

@malinq: a jak zadzwonisz do knajpy, żeby zrobić rezerwację na spotkanie w większym gronie kumpli za dwa tygodnie, a dzień przed knajpa Ci odwoła tę rezerwację, to się nie w------z? Tez ktoś Ci może powiedzieć, że mogłeś podpisać umowę z karami umownymi i innymi warunkami zerwania. Tylko czasami szkoda na to zachodu.
  • Odpowiedz
a jak zadzwonisz do knajpy, żeby zrobić rezerwację na spotkanie w większym gronie kumpli za dwa tygodnie, a dzień przed knajpa Ci odwoła tę rezerwację, to się nie w------z? Tez ktoś Ci może powiedzieć, że mogłeś podpisać umowę z karami umownymi i innymi warunkami zerwania.

@sowiq: po prostu więcej tam nie przyjdę, a nie będę robił aferę na pół polskiego internetu xD
  • Odpowiedz
@malinq: aferę to robią jacyś nieogarnięci ludzie, a nie on. Chyba, że się mylę, bo jakoś zbyt starannie go nie śledzę, ale widziałem raptem 1 czy 2 jego wpisy na ten temat. Mam wręcz wrażenie, że Wykopki się tym bardziej ekscytują niż sam Mentzen.
  • Odpowiedz