Wpis z mikrobloga

Dobra mireczki, zależało mi na paczce na pt/sb. Znajomu wysłał mi ją tzn. włożył do paczkomatu lubelskiego (niby duze miasto, zazwyczaj koło 11 14 17 zgarniali paczki z paczkomatow) we środę pół godziny po północy. Do tej pory wg trackingu czyli przez ponad dobę i 3h leży niby tam w bezruchu. To w ogóle możliwe czy na trackingu lepiej nie zawsze polegać? Ja rozumiem że moze byc jakieś opóźnienie z updejtami ale no chyba nie aż tak długie. Myślicie, że zakladajac najgorsze czyli jutro ruszy w trasę to szanse że dojdzie do mnie oddalonego o 180km w sobote istnieją?
#inpost #lublin
Timerak - Dobra mireczki, zależało mi na paczce na pt/sb. Znajomu wysłał mi ją tzn. w...

źródło: comment_1658452069YiCdwWAD1RqMllSxHkFG40.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@julkarok2000 2 lata nie korzystalem z ich uslug ale wiem ze jak ja cos wysylalem to mieli zwykle wlasnie 3-4 pory przy ktorych opróżniali paczkomaty dlatego zastanawiam sie czy to możliwe zeby paczka przelezala w wojewódzkim mieście dobę nie tknięta. Najlepiej jakby znalazl się ktos z własnym przykładem zebym wiedzial na czym stoję :/
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Timerak: obawiam się że opóźniony odbiór wynika po prostu z okresu wakacyjnego i zmniejszonej obsady na kurierce. U mnie pod praca też do paczkomat przyjeżdżali 2x dziennie, a od początku lipca są tylko raz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MgrMarecki Właśnie dowiedzialem sie o opcji paczka w weekend po fakcie, kiedyś jeszcze do jakiejś 14 w sobote dowozili te zwykłe, nie wiem jak teraz. Z ciekawosci sprawdzałem gdzie to zaznaczyć przy wypelnianiu szybkiego nadania i coś nie mogłem tego znaleźć. Nie zmienia to faktu, że w Lublinie paczki byly zabierane najczęściej do paru h od nadania, chyba że były nadane w nocy to wtedy jakos kolo 6-7 a tą nikt
  • Odpowiedz
No nie wiem, czasem coś im w systemie się zwiesza - mi w inpost mobile wisi paczka z czerwca i niby do odebrania nadal w paczkomacie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale jak klikam to skontaktuj się z obsługą techniczną XD
  • Odpowiedz
Ale nie ukrywam, że jakoś dłuuugo leży - sporo zamawiam (budowa domu to sztuka zamawiania każdej rzeczy oddzielnie, bo tu 10zł taniej, tam 15zł i suma wychodzi kilkucyfrowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)) i większość paczek w ciągu doby (rzadziej dwóch) leży już w paczkomacie do odbioru ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niektóre paczki są ekspresowe, że nawet w ciągu kilku godzin są do odbioru... Dlatego
  • Odpowiedz