Wpis z mikrobloga

Mirasy jak najlepiej się dostać z #wroclaw do #monachium? Samolot ponad patyka, sindbady i inne takie 12h jadą. Jakiś bus typu wyższy standard, a nie "odwieziemy z adresu w 10 województwach do 423445 miejscowości w Niemczech dla klasy robotniczej"? Nie umiem takich januszexów szukać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@repostuje: myslalem o blabla ale wyjazd jest dość odległy czasowo, na tyle że mogę pokombinować z lotami, a teraz blabla na listopad nie ogarnę ( ͡° ͜ʖ ͡°) bardziej mi się marzy właśnie jakiś lux-busik gdzie będe w rzędzie gdzie jest jedno siedzenie, klima i w ogóle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Iudex: no właśnie combo lot/lufa mi pasuje, ale jak nie patrzeć d--a zawsze z tyłu i z kafla się trzeba wyrzygać w dwie mańki ;)
  • Odpowiedz
@shinX: jeśli chodzi o loty to z moich obserwacji wynika, że najtańsze są zawsze tak 2-3 miesiące do przodu. Skoro wybierasz się dopiero w listopadzie to masz jeszcze czas, może też blablacar się jakiś sensowny pojawi.
  • Odpowiedz
@shinX: Jechałem niedawno - blabla najlepszą opcją jeżeli chodzi o cenę/jakość.

Gdybyś jechał w terminie do końca sierpnia mógłbyś przycebulić z biletem 9 EUR. A skoro to listopad, to popatrz może pociągi właśnie? Musiałbyś tylko wyczaić na stronie DB gdzie najlepiej się przesiąść.
  • Odpowiedz
@shinX: mama mojej dziewczyny obróciła pociągiem z Wro, przez Berlin.
Wiem, że wówczas DB jechało koło 5:30 z Głównego, w Berlinie koło 11:45 i później znów pociągiem. Sprawdź jak cenowo, ewentualnie przez Drezno.
  • Odpowiedz