Wpis z mikrobloga

@Januszka: Najlepsza integracja jest jak ma się cały ekosystem z Apple (czyli też maka), bez maka z mojej perspektywy to nonsens tylko i wyłącznie dla logotypu jabłuszka czy aparatu (który dobry Android w tej cenie przebije bezproblemowo).
  • Odpowiedz
@Januszka:
za:
- nigdy się nie zaciął
- bateria trzyma całkiem spoczko
- mając gówno etui + folia za 100+ PLN z mediacośtam po 4 latach wygląda jak nowy ani ryski na nim nie ma a spadł mi nie jednokrotnie.
- główny cel dla którego go zmieniłem z
  • Odpowiedz
@Rudinji: @NielegalneKretowisko: @fff112: bezpieczenstwo tzn co?

Zawsze uzywalam adroida ale mysle ze moze czas na zmiany, nie lubie samsungow i innych gowien, bylam wierna uzytkowniczka huaweia dopoki nie stracilo googli i tak sie zastanawiam co teraz

Ogolnie tel uzytkowuje do komunikowania sie, moze jakichs gierek, zdjec, appek i malo znaczacych #!$%@?

Mysle ze gdyby wpadl iphone miejsce na maka tez by sie znalazlo
  • Odpowiedz
bezpieczenstwo tzn co?

@Januszka: ludzie podniecają się, że być może wyskoczy Ci okienko ze cie szpiegują jak jestes politykiem i cie szpiegują xd albo ze wyskoczy ci okienko, ze apka sprawdza schowek

ale zapominają o akcjach w stylu zablokowanie telefonu jednym sms xD na kazdy telefon są exploity i zadnego bym nie nazwal najbezpieczniejszym
  • Odpowiedz
@Januszka: Żeby ściągnąć apk z AppStore trzeba zeskanować twarz+podwójny klik przycisku bocznego. Nie można z kompa przeciągnąć sobie na telefon plików od tak. Większość rzeczy jest na cloudzie, więc daje to dodatkowe bezpieczeństwo przeciw infekcji( mogę się mylić, ale tak twierdze), według mnie jest dużo mniej wirusów itd na IOS.

Jak koledzy powyżej, zależy czego potrzebujesz. Mi przesiadka z androida sidła. Wcześniej co chwile musiałem resetować telefon przy intensywnym użytkowaniu(
  • Odpowiedz
@Januszka: Czyli dziury w systemie, które można wykorzystać do celów takich jak wykradanie danych, pieniędzy itp. To są tak skomplikowane systemy(chodzi o złożoność modułów systemu czy nawet hardware i jego obsługa), że przy wielu wersjach softów, urządzeń zawsze się coś znajdzie. Inaczej na świecie nie było by włamań (nie mówię o głupocie czy naiwności ludzi). Możesz pośledzić strony o takiej tematyce jak zaufana3strona czy inne sekuraki i poczytać czy nawet
  • Odpowiedz
@Januszka: Tu ciężko będzie pomóc. Ja mam XR ale już go pewnie nie kupisz. Znajoma ma 11 też zadowolona, jego powinno się udać złapać. Polecam udać się do sklepu i sobie przeklinać na wystawce przed zakupem.

EDIT: Lepiej kup w sieciówce. Ojcu kupiłem jakiegoś z Allegro bo chciał stary model a takich już w sprzedaży nie ma. Klasa niby A+ kondycja baterii 100% a wyszło że c**a ma a nie
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: A który telefon się integruje z ekosystemem Windows? Nie rozumiem co takie stwierdzenia wnoszą, że jak nie masz maka to iPhone bez sensu. Nie miałem, nie mam i nie będę miał maka a mam 4 ajfona w ciągu ostatnich 10 lat i jakoś mi to w niczym nie przeszkadza, a nawet nie czuję potrzeby do posiadania go. Ile dobrych androidów przebija bezproblemowo 13 pro?
  • Odpowiedz
@moods no i do czego używasz tego 13 pro, do gier? Zdjęć? Social media?
Mówię ze swojej perspektywy - ja telefon wykorzystuję na 200%, 12gb ramu powoli robi się za mało. Oprócz social media to wykorzystuje do zdalnego pulpitu, diagnozy sieci, tworzenia map sieci Wi-Fi, telefonu (dual-sim), telefonu centralowego (Slican, brak aplikacji na iOS a na Android jest), nagrywania filmów, fotografii (amatorskiej, ze statywem, dużo wymagam od aparatu), udostępniania danych w
  • Odpowiedz
@moods: Większość telefonów za 6k spełnia oczekiwania większości użytkowników na świecie. Więc w pułapie cenowym 5-7k wybierasz to co ci się podoba. Ale jak wydajesz na telefon około 1,5k to do appla nawet nie ma co podchodzić, bo nie ma.
  • Odpowiedz