Wpis z mikrobloga

ktoś tu pisał, że obrony nie da się uwalić? ( ͡º ͜ʖ͡º) zapraszam na Lingwistykę stosowaną na UMCS - 3 albo 4 osoby już poleciały na wrzesień ze względu na nową formę egzaminu licencjackiego.

#studbaza
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NuclearBlast: samodzielnie przygotowywana prezentacja i jej wygłoszenie przed 3-osobową komisją + egzamin ustny z teorii. Prezentacja musiała dotyczyć wybranego zadania tłumaczeniowego wykonywanego w trakcie praktyk, do tego była podana masa wytycznych i podobno większość u-----a na prezentacji. Teoria to 15 rozbudowanych zagadnień z wybranej dziedziny, którą też musieliśmy opracować sami. Obie części egzaminu w wybranym języku obcym.
Ogólnie jesteśmy pierwszym rocznikiem, który miał to w takiej formie i nikt nie
  • Odpowiedz
@HamsterPL: nie spotkałem się jeszcze z praktykami na kierunku licencjackim. Jeżeli praca dyplomowa nie powstała w oparciu o informacje z praktyk, to nie ma sensu jak dla mnie xD Nieźle się tam na UMCS bawią xD
  • Odpowiedz
@lazysoul: z tego, co wiem, to tylko my i germanistyka. w sumie to c--j wie, dlaczego. krążyła jakaś plota, że po wprowadzeniu zmian w ustawie o szkolnictwie wprowadzono przymus większej liczby godzin praktyk zawodowych (w 6. semestrze mieliśmy ich 300 - do wyrobienia równolegle z uczęszczaniem na zajęcia), przez co zabrakło ECTSów na seminaria.
  • Odpowiedz