Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Pojechałem dzisiaj umyć auto na stacji bp koło Zakopianki bo Kurdwanowie kicha.
Na bp miało być lepiej.
No to pojechałem umyć bp
i efekt jak na zdjeciu.
Proszę o namiar na myjnie która umyje mi auto.
Może być w dowolnej części Krakowa.
Po prostu jestem ciekaw czy jest możliwe umycie samochodu bezdotykania.
#krakow
Slwk_1 - Pojechałem dzisiaj umyć auto na stacji bp koło Zakopianki bo Kurdwanowie kic...

źródło: comment_1657709964hgPKXseTFtyN0gRqEdWiA3.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sl_w_k_1: Już miałem mówić, że spoko myjnia jest na rogu Małej Góry i Aleksandry, ale przeczytałem punkt "bez dotykania". Tam jest dodatkowo szczotka i ona robi robotę. Czy to całkiem bezpieczne dla lakieru - nie wypowiem się, ale efekt mycia jest o wiele lepszy niż na standardowej myjni bezdotykowej.
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: U mnie na BP mają "szczotki" gąbkowe a nie te plastikowe. Nic nie rysują. Kupuję regularnie karnety.
Ostatnio nawet brałem Premium MAXa.
Bezdotyk to takie uklepywanie brudu - dobre na lekki kurz.

Jak chcesz mieć lepszy efekt na bezdotyku to umyj najpierw porządnie auto, ręcznie.
Potem nałóż: SONAX XTREME Ceramic Spray Coating[ok. 6 miesięcy zabezpieczenia], odczekaj chwilę a potem dodaj na to SONAX Xtreme Ceramic Ultra Slick Detailer[co drugie mycie auta, teoretycznie kilka
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: te myjnie są dobre żeby opłukać auto po trasie - najlepiej jeśli wcześniej było na myjni i żebyś miał jakąś ceramikę położoną ( ͡° ͜ʖ ͡°) zaschniętego, zleżałego brudu tam nie domyjesz

Nie lubię myć auta - osobiście jeżdżę co jakiś czas na myjnię, potem opłukuję raz na parę dni samą wodą demineralizowaną (bo mam bezdotyk pod domem), a potem przez jakiś czas się nie
  • Odpowiedz