Aktywne Wpisy
Kolanka +439
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Tyrande +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
@jamtojest2: to nie jest normą, tylko oczekiwaniem.
Społeczeństwo też oczekuje, że to mężczyzna będzie utrzymywał rodzinę i jeśli jest ona biedna, to zarzuty pierwsze spadną na niego, a przecież zdecydowanie normą nie jest to, że mężczyzn stać na utrzymanie całej rodziny ze swojej
Rozmawiasz z socjologiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@user100: O coś więcej, bo nie tylko o sam s--s. Uważasz, że w związku chodzi wyłącznie o współżycie? Ono jest bardzo istotne, ale nie jest jedynym czynnikiem i co więcej, jego znaczenie spada z czasem.
@jamtojest2: skoro jesteś socjologiem, to czemu mieszasz dwie definicje normy, czyli normę
@jamtojest płatny s--s jest tańszy niż w związku tylko u beciakow, którzy za wszystko w związku płacą. Jak wydatki dzielisz po równo to wychodzisz dużo lepiej niż nawet bez seksu bo np mieszkanie, czy paliwo masz za 50%
Pomijając już podkoloryzowaną historię i te kwoty.
Poza tym jak ktoś spędza czas z drugim człowiekiem i płaci za niego Z WŁASNEJ WOLI, mając jednak z tylu głowy: „zapłaciłem, więc musi mi dać d--y”, to nie szuka związku i relacji, tylko ruchania za hajs, więc lepiej wyjdzie korzystając z usług prostytutek - jasne, i przejrzyste zasady, a dwie strony wiedzą,
@ZohanTSW: Jezu, to były piękne czasy. Dzisiaj 3 razy tyle :D
@skitarii: Przecież dokładnie to Ci pisałem tam wyżej. Norma funkcjonuje, ale może wcale nie być najczęstszym zachowaniem w danej grupie. Normy zmieniają się wolniej, niż realne zachowania, zanim oczekiwanie wynikające z normy się zmieni, musi upłynąć sporo czasu. Najlepszym
@Daqnny: no i tyle xD. W normalnie funkcjonujących związkach działa raczej zasada sumy dochodów i proporcjonalne lub równe opłacanie wydatków.